Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk için gün sayan Trabzonspor'un yıldız golcüsü Andreas Cornelius'a tanıdık kanca! Ligdeki ilk sezonunda attığı 12 golle bordo-mavili taraftarların sevgilisi haline gelen 28 yaşındaki oyuncuya RB Leipzig talip oldu. 

Cornelius transferin gözdesi oldu

Sezon başı 5 milyon 120 bin Euroyu bulan bir bedelle Parma'dan transfer edilen Andreas Cornelius, transferin gözdesi haline geldi. Gösterdiği performansla yönetimin yüzünü güldüren ve taraftarların "yeni Sörloth" dediği Danimarkalıya RB Leipzig talip oldu. 

Akşam'ın haberine göre; 2 sene önce Trabzonspor'dan Alexander Sörloth'u alan Leipzig, Fırtına'nın hafta sonu Göztepe ile oynayacağı maçta Cornelius'u yakından takip edecek.

Corneilus dışında bir isim daha var

Alman ekibinin Cornelius ile birlikte Fırtına'dan bir oyuncuyu daha izleyeceği gelen haberler arasında. 2020 yazında Trabzonspor'dan Alexander Sörloth'u alan RB Leipzig, Norveçli golcüden umduğunu bulamazken bu kez yere sağlam basıyor. Leipzig'in daha tecrübeli bir golcü arayışında olduğu ve bu yüzden Cornelius'u gözüne kestirdiği öğrenildi.

Sörloth için Trabzonspor'a 10 milyon Euro ödemişlerdi

Eylül 2020'de Sörloth'u kadrosuna katan Leipzig, bu transfer için toplamda 20 milyon Euro bonservis ödemişti. O dönem Crystal Palace'ın oyuncusu olan Norveçli için Trabzonspor, İngiliz ekibiyle yaptığı özel anlaşma gereği 10 milyon Euro bonservis kazanmıştı. 

30 maçta 13 gol attı

Bordo-mavili kulübün Cornelius'un olası transferi için ne kadar bonservis isteyeceği merak konusu iken, Danimarkalı futbolcunun güncel piyasa değeri 8 milyon Euro. 

Bu sezon 30 maçta forma giyen 28 yaşındaki Cornelius 13 kez rakip fileleri havalandırırken, 3 kez de gol pası verdi.

Editör: Haber Merkezi