Trabzonspor’da devre arası transfer dönemi hareketli geçecek. Bordo mavililer bir yandan takıma güç katacak takviyeler bir yandan da kadroda düşünülmeyen isimlerle yolları ayıracak. Bu noktada Trabzonspor’da yolların ilk ayrılacağı isimlerin Yunus Mallı ile İsmail Köybaşı olması bekleniyor.

Geçen sezon devre arasında transfer edilen Yunus Mallı, takıma katılması sonrasında verilen şansları iyi kullanamaması sonucunda bu sezon gözden düşerken, sezon başında alınan İsmail Köybaşı ise gösterdiği performansla yedek kulübesine hapsoldu.

İki futbolcunun performansından da memnun olmayan teknik heyetin bu futbolcularla yolların ayrılabileceği yönünde yönetime görüş belirttiği öğrenildi.

Öte yandan iki futbolcuyla özellikle Giresunspor’un ilgilendiği biliniyor.

BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI


2020-21 sezonunun devre arasında Wolfsburg’dan transfer edilen milli futbolcu Yunus Mallı’nın transferi o dönem ses getirirken büyük beklenti yaratmıştı.  Trabzonspor formasıyla sezon sonuna kadar 13 maçta forma giyen 29 yaşındaki futbolcu gol veya asist katkısı yapamamış ve performansı hayal kırıklığı yaratmıştı. Yunus bu sezon ise 3 maçta sadece 42 dakika şans bulabildi. Öte yandan toplam 3.5 yıllık sözleşme imzalanan futbolcuya 8 Milyon 930 Bin TL garanti ücret ve 11 Milyon 162 Bin 500 TL imza ücreti ödenmişti.

YERLİ SOLBEK UMUDU İSMAİL
TFF’nin 3 yerli kuralı nedeniyle sezon başında yerli sol bek arayan Trabzonspor, tecrübeli futbolcu İsmail Köybaşı’yı çare olarak kadrosuna katmıştı. Transferi taraftarlar arasında tartışmalara sebep olan 32 yaşındaki futbolcu, bazı maçlarda bariz hatalara imza atmasının ardından formasını Trondsen ve Denswill’e kaptırdı.  Trabzonspor’da toplam 10 maçta forma giyen İsmail ile toplam 3 yıllık sözleşme imzalanırken yıllık 5 Milyon TL ve her yıl 1 Milyon TL imza ücreti karşılığında anlaşılmıştı.
 

Editör: Haber Merkezi