Bu sezon hedefini 'Mutlak şampiyonluk' olarak belirleyen Trabzonspor, transfer şova devam ediyor. Orta saha Hamsik, sol kanat Gervinho, sağ bek Peres, forvet Koita, sol bek İsmail Köybaşı, orta saha Dorukhan Toköz ve son olarak forvet Cornelius'u alan Fırtına, bir takviye de stopere yapıyor. Karadeniz devi, Belçika ekiplerinden Brugge forması giyen Simon Deli için kulübüyle pazarlıklara başladı.

Brügge'nin kadrosunda tutmak istemediği Deli'nin maaşı için de menajerilye görüşmeler sürüyor.

Bordo Mavililerin bu transferi önümüzdeki hafta resmiyete kavuşturması bekleniyor. 

3 YILLIK SÖZLEŞME YAPILACAK
Kariyerinde Sparta Prag ve Brugge gibi takımlar bulunan Fildişili stoperin kulübüyle 2022'ye kadar sözleşmesi bulunuyordu. Karadeniz devinin tecrübeli futbolcunun bonservisini alacağı dile getiriliyor. 4.3 milyon euro'luk bir değere sahip olan 1.92 boyundaki futbolcu için ne kadar ödeneceği henüz netleşmiş değil. Deli, Edgar ve Hugo ile birlikte forma mücadelesi verecek. Hem sol hem sağ sol stoper oynayabilen, ayrıca defansif orta saha bölgesinde de görev yapabilen futbolcunun önemli bir rekabet ortamı oluşturacağı düşünülüyor. Birkaç gün içerisinde açıklanması beklenen Deli ile 3 yıllık sözleşme yapılması planlanıyor.

TAM BİR DUVAR
Trabzonspor'un transfer etmek istediği Simon Deli, güçlü fiziği ile dikkat çeken bir isim. Son derece disiplinli olan 29 yaşındaki futbolcu, defanstaki etkili futbolunun yanı sıra, hücuma verdiği destekle de dikkat çekiyor. Top kapma ve kafa vuruşu ve pas verme istatistikleri ile göze batan Deli'nin tekniği de ortalamanın üzerinde. Hızı ve defansif özellikleri ise mükemmel seviyede.

Editör: Haber Merkezi