Teknik direktör Abdullah Avcı her fırsatta “Önümüzdeki sezonun planlamasını yapıyoruz” derken, hazırlıklar erkenden başladı. Edin Visca, Koita, Sabaly, Halil Akbunar, Efecan gibi isimleri listesinde bulunduran Bordo-Mavililer, geleceğe yatırım olabilecek oyuncularla da ilgileniyor. Gökdeniz Bayrakdar, Batuhan Kör, İsmail Çokçalış ve Barış Alper Yılmaz bunlardan bazıları.

Gökdeniz’in ailesi Trabzonlu

4 isim de Ümit Milli Takımımız’ın formasını terletirken, en dikkat çeken futbolcu Gökdeniz... Antalyaspor’un 2001 doğumlu yıldızı, bu sezon Süper Lig’de ortaya koyduğu performansla patlama yaptı. Sezon başında Kocaelispor’dan 120 bin Euro karşılığında Antalya’nın yolunu tutan başarılı hücumcu, 28 karşılaşmada 6 gol attı. Trabzonlu ailesi, Gökdeniz Karadeniz hayranı olduğu için oğullarına da Gökdeniz ismini verirken, başarılı futbolcu bir röportajda bu gerçeği açıklamıştı. 

Bursaspor’da vitrine çıktılar

Batuhan Kör ve İsmail Çokçalış bu sezon Bursaspor formasıyla vitrine çıktı. Trabzon doğumlu olan 19 yaşındaki Batuhan forvette oynuyor. İsmail ise sağ bek mevkisinde görev yapıyor. En büyük hayalinin bir gün Bordo-Mavili formayı giymek olduğunu söyleyen Batuhan 1.Lig’de ve kupada çıktığı 30 karşılaşmada 10 kez gol sevinci yaşadı. 2000 doğumlu İsmail ise 25 maçta forma giydi. Özellikle Ali Akman’ın Eintracht Frankfurt’a transfer olmasının ardından Bursaspor’un iki yıldız adayını da pek çok Avrupa ekibi takip ediyor.

Barış’ı Cim Bom da istiyor

Gökdeniz, Batuhan ve İsmail gibi Ümit Milli Takım’ın son aday kadrosunda yer alan Barış, 1.Lig’de Keçiörengücü’nde oynuyor. Orta sahanın her iki kanadında da oynayan 2000 doğumlu Barış Alper Yılmaz’ın adı daha önce Galatasaray’la geçmişti. 27 lig mücadelesinde 5 gol, 3 asistlik skor katkısı sağlayan Barış’ın Ankara kulübüyle 2024’e kadar mukavelesi var. Trabzonspor Futbolcu İzleme Komitesi, bu dört oyuncuyu da uzun süredir mercek altında tutarken, sezon sonunda mali şartlara göre somut adımların atılması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi