İngiliz basını, geçtiğimiz haftalarda da adı Trabzonspor’la anılan Axel Tuanzebe için Bordo-Mavililer’in harekete geçeceğini yazdı. Manchester United’ın kadroda düşünmediği 24 yaşındaki başarılı stoper takımından ayrılacak.

Sağ stoper transferinde üst düzey isimlere yönelen Bordo- Mavililer, yeni bir liste üzerinden görüşmeleri sürdürüyor. 3-4 isimle temasta olan Trabzonspor ’a, Manchester United’ın savunmacısı Axel Tuanzebe de yazıldı. Geçtiğimiz haftalarda adı Bordo- Mavili kulüple anılan Tuanzebe, önceki sezon 2 kulüpte kiralık olarak oynadı. Aston Villa ve Napoli’de görev yapan 24 yaşındaki Kongo asıllı İngiliz stoper, takımda düşünülmüyor. Ada basını, Trabzonspor’un Tuanzebe konusunda harekete geçeceğini ve Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle bu transferin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Düzenli oynamak istiyor

Manchester United’ın altyapısından yetişen Tuanzebe, 1.85 boyunda ve sağ stoperin yanı sıra sağ bekte de görev yapabiliyor. Kariyeri boyunca 124 resmi maça çıkan başarılı oyuncu, artık istikrarlı şekilde forma giyebileceği bir takımda kariyerine devam etmek istiyor.

Axel Tuanzebe - Oyuncu profili 22/23 | Transfermarkt

 Savunma hattına takviye yapmak isteyen bordo mavililer için Afrika basını flaş bir iddia ortaya attı. Trabzonspor, Strasbourg takımında forma giyen Ganalı stoper için girişimlere başladı.
Savunma hattına bir çok ismi gündemine alan Trabzonspor'a son olarak Alexander Djiku geldi.Afrika basını Trabzonspor'un, Strasbourg takımında forma giyen Alexander Djiku ile ilgilendiği iddia edildi.

africafootunited'ın haberine göre, Ganalı stoperi listesine alan Trabzonspor, oyuncunun transferi için girişimlerini sürdürdüğü belirtildi.

Oyuncunun piyasa değeri 10 milyon € olarak tahmin ediliyor.

Sezon başında Ganalı stoperin Hoffenheim'a transferi neredeyse gerçekleşiyordu. Oyuncu kulübü Strasbourg ile antremanlara katıldı.

27 yaşındaki Ganalı, önceki sezonda Fransa Ligue 1'de 34 karşılaşmada görev aldı. 1 gol katkısı sağladı.

Alexander Djiku Gana Milli Takım formasıyla 16 karşılaşmaya çıktı.

Yeni Asır'ın aktardığına göre İskoçya basını tarafından yayınlanan haberde, Fırtına'nın Celtic'in 29 yaşındaki savunmacısı Christopher Jullien'in peşinde olduğu kaydedildi.

Haberin detayında Fransız stoperin artık kadroda düşünülmediği ve takımdan ayrılmasına yüksek ihtimal verildiği de eklendi.

Trabzonspor'un kısa süre içinde harekete geçeceği gelen haberler arasında.

Jullien, 2019'da Toulouse'tan Celtic'e 8 milyon euro bonservisle transfer olmuştu.

Editör: Haber Merkezi