Trabzonspor Dorukhan Toköz ve Cornelius için imza töreni düzenledi. Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde düzenlenen imza töreninde Başkan Ahmet Ağaoğlu da bulundu.

İlk olarak Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamada bulunarak Dorukhan ve Cornelius’un transfer süreçleri hakkında konuştu.

BEŞİKTAŞ VE ÇEBİ’YE TEŞEKKÜR
Dorukhan hakkında konuşan Ağaoğlu “Dorukhan’dan başlamak istiyorum. Ülkemizin yetiştirdiği en yetenekli futbolculardan birisi. Bizim altyapımızdan çıkan futbolcuların Uğurcan’ın Abdülkadir’in Milli takımdan takım arkadaşı. Onların da referansı vardı. Önemli bir futbolcu önemli bir değer. Gelişiminde katkısı olan Beşiktaş’a teşekkür ediyorum. Buraya gelmesinde katkıları olan Ahmet Nur Çebi ve Beşiktaş’a teşekkür ediyorum. Kulübümüzün ailemizin Dorukhan’dan beklentisi fazla. Bu yıl mücadelemizi biliyorsun, şampiyonluk mücadelesi. Trabzonspor forması adı altında uzun yıllar mücadele eder ve başarılı olarak Avrupa’da kariyerine devam edersin. Trabzonspor hem yetiştirdiği hem geliştirdiği futbolcuları Avrupa’ya pazarlayan bir konuma geldi.“ dedi.

EN ZORLU TRANSFERİMİZ
Danimarkalı golcü Cornelius için ise “bu yılki en zorlu transferimiz” diyen Ağaoğlu "Cornelius, bu sezon yapmış olduğumuz en zorlu transfer. Mayıs ayında başladık, iki kez kesintiye uğradık. Bir hayli zor oldu. Neticede aramızda.  Kendisine hoş geldin diyorum. Kendisi Olsen’den sonra 29 yıl sonra aramıza katılan 2. Danimarkalı oyuncu. Dorukhan ve diğer transferlerde olduğu gibi Abdullah hocamızın talepleri doğrultusunda aramıza katmaktan mutluyuz. Bu transferin gerçekleşmesinde pay sahip olan menajerine teşekkür ediyorum. Parma kulübüyle zorlu bir pazarlık süreci yaşadık ancak gelmiş olduğumuz noktada onların gösterdiği anlayışa ve katkıları nedeniyle onlara da teşekkür ediyorum. Umarım onlarda kısa süreliğine Serie B’de mücadele eder v yeniden Serie A’ya çıkarlar. Onlarla ilişkilerimiz her zaman iyiydi. Daha önce Kucka’yı onlara gönderdik, Gervinho’yu aldık" ifadelerini kullandı.

1991-92 yılında bordo mavili formayı giyen bir başka Danimarkalı Olsen’i hatırlatan Ağaoğlu, "Kaptan Olsen çok güzel anılar bıraktı. Özellikle bizim yaş grubumuzdaki Trabzonspor taraftarlarının beğeni ile izlediği bir futbolcuydu. Eminimki Kuzeylilerin Danimarkalıların, İsveçlillerin kısaca Vikingleriin mücadele gücünü göstereceğinden şüphemiz yok. Kendisi de mücadeleyi sevdiğini bu mücadeleye hazır olduğunu ifade etmişti. Bu sene büyük hedefleri olan Trabzonspor’a hoş geldin diyorum" şeklinde konuştu.

DORUKHAN: BURADA OLMAK ÇOK GÜZEL
Ağaoğlu’nun ardından Dorukhan Toköz düşüncelerini paylaşarak, "Trabzonspor camiasının içerisinde yer aldığım için çok mutluyum. Bu transferde emeği geçenlere teşekkür ederim.  Böyle bir projenin içinde olmak, böyle kaliteli bir takımda olmak çok güzel. İnşallah sonu şampiyonluk olur. Elimden geldiğinin fazlasını vereceğim" dedi.

CORNELİUS: DÖRT GÖZLE BEKLİYORDUM
Cornelius ise oynamak için sabırsız olduğunu ifade ederek "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Takım için oynamayı , kupalar kazanabilmeyi dört gözle bekliyorum. Kısa süre önce geldim ama taraftarın kulübü ne kadar sevdiğini bağlı olduğunu gördüm. Dört gözle bekliyordum burada olmayı. Sabırsızlıkla bekliyorum. Ben bir santrafor olarak her zaman gollerle katkıda bulunmak isterim. Rakam veremesem de sahada olduğum sürece elimden gelen mücadeleyi göstereceğim" şeklinde konuştu

FORMA YERİNE FİDAN BAĞIŞI
Son olarak geleneksel hale gelen yeni transferlere forma satışı konusuna gelen Ahmet Ağaoğlu, "Çok sıkıntlı bir süreç yaşadık. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen orman yangınları hepimizi çok üzdü. Yeryüzünde yaşayan her bireyin doğaya karşı bir sorumluluğu var. Formayı her zaman satarız. Tarafarlarımız da ilgi gösteriyorlar. Bugün farklı bir şey yapmak istiyoruz. 5’er bin forma yerine iki futbolcuya da 61 bin’er fidan bağışı yazıyorum.   Ülkemizin dağlarında 122 bin fidan Dorukhan ve Andreas’ın katkılarıyla yeşerecek. Aradan yıllar da geçse o fidanlar büyümeye devam edecek. Ülkemizin ihtiyacı olduğu bu hassas dönemde katkıları için teşekkür ediyorum" dedi.

Cornelius ise Ağaoğlu’nun bu teklifi sonrasında, "Böyle bir şeye hayır diyemem tabiki. Eğer en ufak katkım olcaksa bundan mutluluk duyarım. Haberlerde evlerini terkeden insanları gördüm çok korkutucuydu. Onlara en ufak mutluluk vereceksem kendimi çok mutlu hissederim." yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi