Trabzonspor’da yaşanan teknik direktör değişikliği ve takımın başına Abdullah Avcı’nın getirilecek olması camiada farklı görüşlere neden oldu. Avcı’nın doğru isim olduğunu savunan birçok isim olurken Trabzonspor’un efsane futbolcusu Necmi Perekli, konuya farklı bakıyor.

Perekli, “Bence şuanda Trabzonspor teknik direktör değişikliğine gitmemeliydi. Ama gitti. O zaman Trabzonspor’u yakından tanıyan, problemlerini ve aksaklıklarını iyi tahlil edecek bir teknik direktör göreve getirilmeli” diye konuştu.

Göreve getirilecek olan yeni teknik direktörün Trabzon’un içinden olmasını arzuladığını söyleyen Perekli: “Çünkü dışarıdan gelecek olan bir teknik adamın Trabzonspor’a ekonomik olarak aynı sıkıntıyı çıkaracağını düşünüyorum. Yani ara transferde mutlaka yeni oyuncular isteyecektir. Teknik direktör değişimi ve yeniden transfer yapmak Trabzonspor’a ekonomik olarak bir külfet olacaktır. Gelecek olan teknik adam bilmeli ki; Trabzonspor elinde imkanlarla her zaman şampiyonluğa oynar. Onun haricindeki dereceler kesinlikle teknik adam için başarısızlık olarak kabul edilir.”

“Trabzonspor’da şampiyon olmak için her imkan mevcuttur” diyen Perekli, “Mesele bu imkanları bir araya getirmek, organize etmek, iyi kullanmak ve şampiyonluk yoluna kanalize edebilmektir. Bu da teknik adam işidir. Onun için Trabzonspor’u Trabzonspor’dan daha iyi tanıyan bir teknik adam Trabzonspor’un bu problemlerini asgariye indireceğini düşünüyorum. Abdullah Avcı’ya baktığımız zaman Başakşehir takımında uzun müddet kalmış, takımını iyi organize etmiş ve belli bir yüksekliğe çıkarmıştır. Ama milli takım ve Beşiktaş’ta başarılı olamamıştır. Benim yakından takip ettiğim Avcı elindeki imkanları değil, kendisine ait bir sistemi takım üzerinde oturtmaya çalışan bir motivatör. Bu tür çalışmalar bir takım için zaman alır. Bunun yanında çalıştırmış olduğu taraftarın da sabır göstermesi gerekiyor. O sabır da Trabzonspor camiasında var mı yok mu o da meçhul. Ben olsam İhsan Derelioğlu ile hiç olmazsa devreye kadar devam ederdim” dedi.

Futbolcular işin ciddiyetine varmalı
Yarın akşam oynanacak olan Alanyaspor maçını öncesi de görüşünü belirten Perekli, şöyle konuştu: “Alanya’nın ligdeki durumu ortada. Sezona iyi başlamış başarılı bir takım. Çalıştırıcısı da geçmişte Trabzonspor’da oynamış bir arkadaşımız. Trabzonspor’u öyle veya böyle iyi tanıyordur. Oynadığı sistemi biliyordur. Ona göre gerekli önlemleri alacağını düşünüyorum. Ama Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynadığı zaman ve de işi ciddiye aldığı vakit Alanyaspor karşısında puan veya puanlar alacağını düşünüyorum. Artık sporcular da işin ciddiyetine varmalıdırlar.”

Editör: Haber Merkezi