SONNOKTA RÖPORTAJ - Trabzonspor’da iki dönem yöneticilik yapan Günaydın Yemek Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Günaydın Sonnokta’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin çok zor bir görevi üstlendiğini belirten Günaydın, “Ağaoğlu ve ekibinin şuana kadar izlediği kulüp politası çok doğru. Doğru hamlelerle kulübü iyi yönetiyorlar. Her baba yiğidin harcı değildir, bu kadar dev borcun altına girip Trabzonspor’a hizmet etmek. Ağaoğlu ve ekibi Trabzonspor için taşın altına ellerini değil gövdelerini koymuşlar. Bu takdire şahan bir şeydir” dedi.

DESTEK OLMALIYIZ
Ağaoğlu ve ekibini bu zorlu yolculukta yalnız bırakmamaları gerektiğini söyleyen Günaydın, “Trabzonspor ekonomik anlamda dar boğazda. Zor günler geçiriyor. Her gün yeni ödemelerle karşı karşıya kalınıyor. Bunca sıkıntıya göğüs geren Ağaoğlu ve ekibine Trabzonspor’a gönül verenler olarak hep destek olmak zorundayız. Çünkü işleri kolay değil. Gemiyi sağsalim limana yanaştırma derdinde olan Ağaoğlu ve ekibine destek olmamız boynumuzun borcudur. Trabzonspor camiası büyüktür. Belki şuan borç ürkütücü bir boyutta ama Bordo-Mavili camia bunun üstesinden gelecek güçtedir” dedi.

BAŞKA TRABZON YOK
Trabzonspor’un şehrin can damarı olduğunu belirten Günaydın, “Trabzon şehri tam bir futbol tutkunudur. Öyle ki takımlarına bağlıdır. Trabzonspor kazanırsa şehir güler, kaybederse üzülür. Böyle gel gitler yaşayan bir kentin takımıdır Trabzonspor. Hiçbir yerde böylesine takımı için kalbi çarpan bir taraftar grubu yoktur. Çünkü taraftarlar takımlarını adeta yaşarlar. Onunla birlikte nefes alırlar. Bu nedenle diyorum ki başka Trabzonspor yok. Bu markaya sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

KARAMAN BİR ŞANSTIR
Trabzonspor’da hocalar konusunda en büyük sıkıntıyı gelen teknik adamların şehri yeteri kadar benimsememesi olduğunu söyleyen Günaydın, “Ünal Karaman öyle mi? Hayır. Trabzonlu olmamasına karşısın kendisini Trabzonlu olarak kabul ediyor ve şehrin kimyasını iyi biliyor. Böylesine şehiri yaşayan, insanların ne istediğini anlayan bir teknik adam bana göre kolayına Trabzonspor’a gelmez. O nedenle Ünal Karaman’ın değerini iyi bilmemiz gerekiyor. Çünkü Trabzonspor için kendisi bir şanstır. Tabii ki yönetimin bileceği iştir ama ben olsam Karaman ile 5 yıllık bir sözleşme yaparım” diye konuştu.

SPORTİF ANLAMDAGELiNEN NOKTA BANA GÖRE BAŞARILI
Eldeki malzemeye göre Trabzonspor’un iyi iş çıkardığını düşündüğünü söyleyen Günaydın, “Hiç kimse böyle mütevazı bir kadro ile bu noktalara geleceğini tahmin bile edemezdi. Ancak yönetim dik duruşu Karaman’ın oyuncular üzerindeki hakimiyeti, futbolcuların da savaşçı kimliğiyle mücadele etmesini eseri gelinen nokta. Şimdi takım Avrupa kupalarına katılma aşamasında. Bana göre böyle bir kadro ile bunu başarmak mucize gibi bir şey. Ama herkes işini iyi yapınca ister istemez bu tür başarılar kaçınılmaz olur” dedi.

ŞAMPİYONLUK İÇİN SABRETMEK LAZIM
Trabzonspor’un şampiyonluktan ziyade önce ekonomisini düzeltmesi gerektiğini belirten Günaydın, “FIFA’daki dosyalar ortada. Avrupa kupalarına katılmaktan tutun da transfer yasağına ve puan silme cezasına kadar herşey masada. Bu şartlarda tabii ki öncelikli olarak ekonomiyi düzeltmek lazım. Adımlarımızı kararlı bir şekilde bu yolda atmamız gerekir. O nedenle bura da taraftarlara çok büyük işler düşüyor. Onlar bir kere kulübün şartlarını iyi benimseyecek sonra şampiyonluk için sabredecek” şeklinde konuştu.

İKİ GENÇ YILDIZ BİR YIL DAHA OYNAMALI
Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ün satılmaması gerektiğini de söyleyen Günaydın, “Başkan Ağaoğlu’nun açıklamalarında iki genç yıldıza önemli miktarda paralar teklif edildiğini belirtiyor. Ancak ben Yusuf ve Abdülkadir Ömür’ün bir yıl daha Trabzonspor’da kalması taraftarıyım. İkisi de önemli yetenek ve inanıyorum ki gelecek sezon kendileri için daha iyi bir teklifle Avrupa kulüpleri Trabzonspor’un kapısını çalacaktır. Yönetimin bu konuda aceleci olmaması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ALT YAPI KULÜBÜN KURTULUŞ REÇETESİDİR
Bu dönemde alt yapıdan önemli değerlerin çıktığını vurgulayan Günaydın, “Geçmişten bugüne kadar Trabzonspor’un alt yapısının maden olduğunu bilmeyen mi vardı. Ama nedense bu konuda hep görmezden gelindi. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Ünal Karaman’ın alt yapının kulübün kurtuluş reçetesi olduğunu benimsemesi çok iyi oldu. O nedenle diyorum ki Uğurcan, Hüseyin Türkmen, Abdülkadir, Yusuf Yazıcı isimlerinin artması en büyük temennimdir” dedi.

Editör: Haber Merkezi