Trabzonspor’un Kayserispor’u 2-1 yendiği maçın ardından bordo mavililerin eski futbolcularından Erman Özgür karşılaşmayı değerlendirdi. Trabzonspor'un ses getiren transferlerinden Cornelius ile eski bordo mavililerin eski oyuncusu Sörloth'un kıyaslandığını belirten Erman Özgür'ün maç ve oyuncu performansı değerlendirmesi şu şekilde oldu: 

"Cornelius Sörloth kıyaslaması yapıyorlar. Tip olarak da benziyorlar ya. O kıyaslamayı yapanlar için çok güzel bir örnek oldu. Bugün Sörloth olsa hattrick yapardı. O kadar güzel pas trafiği vardı ki, pozisyon hazırladılar Cornelius’a bir türlü olmadı. Oyun kalitesine bakıldığında Trabzonspor’un üstünlüğü vardı. Trabzonspor’un gol olmayan bazı pozisyonları ders niteliğindeydi. 4-5 pas üstüne pozisyon yakaladılar. Cornelius bitiremedi, direğe takıldılar daha ilk yarı 5-1 olacak maçtı. 

Kayserispor diri takım ama kalite olarak baş edemedi. Maç dengedeyken Abdullah Hoca çok iyi bir hamle yaptı. Siopis’i aldı Hamsik ve Bakasetas’ı ortaya aldı. İnanılmaz iyi oyuncular.  Kolay top kaybetmeyince zafiyette göstermiyorlar. Abdülkadir’i oyuna attı, kenara değil göbeğe attı. O da fark yarattı. Trabzonspor’da bu sezon en faydalı olduğu 20-25 dakikayı oynadı. 

18 yaşındaki stoper Ahmetcan ile oynadılar bugün. Basit hatalar yapmadı. Üzerinde ısrar edilebilecek bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Trabzonspor maç trafiği, sert temposu olmayınca çok iddialı bir takım. Enteresan olan bir şey var hep Hamsik de, Bakasetas da, Siopis de topu alınca sola Nwakaeme’ye attı. Gervinho sağda bekledi." 
 
 

Editör: Haber Merkezi