Beşiktaş’a 20, Galatasaray’a 22, maç fazlasıyla da Fenerbahçe’ye 17 puan fark atan Trabzonspor, rakiplerinin adeta dengesini bozdu. İstanbul üç büyütülmüş takımı ligin 20.haftası itibariyle hocasız kaldı. Önce Beşiktaş’ta Sergen Yalçın, ardından Fenerbahçe’de Vitor Pereira, son olarak da Galatasaray’da Fatih Terim’in görevlerine son verildi. Süper Lig'de 3 büyüklerin üçünün de aynı anda teknik direktörsüz kalması ise 47 yıl sonra ilk kez gerçekleşti. Ekim 1975'te Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş teknik direktörleriyle yollarını ayırmış ve yeni hoca bulamamıştı.

Şampiyonluk parolasıyla yola çıkan ancak Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor Fırtınasına kapılan Beşiktaş’ta Sergen Yalçın, Avrupa’daki ve ligdeki başarısız sonuçların ardından 9 Aralık 2021’de istifa etti. Fenerbahçe’de ise ligdeki kötü sonuçlar sonrası 20 Aralık’ta Pereira ile yollar ayrıldı. Son olarak Galatasaray’da Türkiye kupası ve ligde alınan başarısız sonuçlar Fatih Terim’in sonunu hazırladı. Trabzonspor ligde 49 puanla zirvede yer alırken Galatasaray ligde 27 puanla 12’inci, Beşiktaş 29 puanla 9’uncu, Fenerbahçe de (bir maçı eksik) 32 puanla 4.sırada yer alıyor.

ÜÇ BÜYÜKLER TUTULMASI!

Üç büyütülmüşlerin hocasız kalması sosyal medyada da gündem oldu. Taraftarlar, “Üç büyükler başsız kaldı”, “2021-2022 Süper Lig - Trabzon Şampiyonluğa koşarken üç büyüklerde tek çare Teknik Direktörler ile yollar ayrılma sezonu.”, “Üç büyüklerin hiç birinde aynı anda hoca yok. 100 yılda bir gerçekleşen üç büyükler tutulması.”, “Üç büyükler oldu sefiller.”, “Dönem tasarruf devri, üç büyükler ortak teknik direktör için anlaşsın.”, “Beşiktaş hocasız! Fenerbahçe hocasız! Galatasaray hocasız! İşte Türk futbolunun geldiği, getirildiği durum. Üç büyükler artık küçükler.”, “Üç büyükler çöktü.”

Editör: Haber Merkezi