SONNOKTA ÖZER ÇALIK - Süper Lig’de 10 maçtır yenilmeyen ve son 7 maçını kayıpsız geçen Trabzonspor, Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın göreve gelmesiyle birlikte yeni bir hikaye yazmaya başladı. Bordo- Mavili kulüple sözleşme imzaladığı gün “Trabzonspor’un da benim de Türk futbolundan alacağı var” diyen Avcı, 1 yıllık aranın ardından yeniden başladığı teknik direktörlük kariyerinde büyük başarılar elde ederek ilk 8 haftada 6 puan toplayan Trabzonspor’u adım adım zirve yarışın içine soktu. Deneyimli teknik adam kariyerindeki ilk kupayı da Trabzonspor’da kaldırdı.

Ligin ilk 8 haftasında alınan sonuçlar ve oynanan kötü futbolla gelecek adına umut vermeyen ve ‘bu takım kümede kalmaya oynar’ yorumları yapanlar şimdi “Trabzonspor’u kimse tutamaz” demeye başladı. Abdullah Avcı ile başlayan dönem herkesi mutlu ederken futbolcuların moral ve motivasyonlarının en üst seviyede olması gelecek adına umutları yeşertti. Ligde son olarak geçen sezonun şampiyonu Başakşehir’i sabırlı bir oyun karşılığında mağlup ederek son 17 sezondaki en uzun süreli galibiyet serisini yakalayan Trabzonspor, 16 sezon sonra da son dört maçında kalesinde gol görmedi.

Abdullah Avcı’nın göreve gelmesinden sonra oyunculardaki değişim ise dikkatlerden kaçmadı. Kazanmayı alışkanlık haline getiren bir takım olan Bordo-Mavililer’de futbolcuların özgüveni arttı, moral ve motivasyonları üst seviyeye çıktı. Alınan sonuçlardan sonra büyük mutluluk yaşayan oyuncular yaptıkları açıklamalarda da teknik direktör Avcı’dan övgüyle bahsederken takımdaki aile bağları güçlendi.

Editör: Haber Merkezi