S üper Lig’de son iki maçta 10 kişi kalmasına rağmen önemli bir mücadele örneği göstererek rakiplerine boyun eğmeyen Trabzonspor, şampiyonluk hedefinden asla vazgeçmeyeceğini ortaya koydu. Konya maçında Vitor Hugo’nun 8.dakikada kırmızı kart görmesiyle uzatmalarla birlikte 90 dakika 10 kişi kalmasına rağmen sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, önceki akşam da sahasında Alanyaspor maçında Hugo’nun yerine oynayan Hüseyin Türkmen, 75.dakikada kırmızı kart gördü. B u maçta uzatmalarla birlikte 25 dakika 10 kişi mücadele eden Trabzonspor, galibiyeti kaçıran taraf olmuştu. İki maçı da eksik tamamlamasına rağmen kaybetmeyen bordo-mavililerin baskılı futbolu öne çıktı. Trabzonspor’un Süper Lig'de geçtiğimiz sezon ve bu sezon oynayıp kırmızı kart gördüğü son 8 maçı ise kaybetmemesi dikkat çekti. Söz konusu maçların 7’sinde ise takımın başında Abdullah Avcı yer aldı. Bordo-mavililer bu maçlardan 2 galibiyet, 6 maçtan ise beraberlikle ayrıldı.

CORNELIUS'TAN BEYAZ SAYFA

Trabzonspor’un deneyimli forveti Andeas Cornelius, bordo-mavili formayla kendini buldu. Geçen sezon İtalya Serie A’da Parma formasıyla çıktığı 29 maçta sadece 1 gol atabilen 28 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’de çıktığı 6 maçta 3 gol atarak kendini aştı. Cornelius, ayrıca 4 sezon sonra en iyi sezon başlangıcını yaptı. İlk 6 haftalar itibariyle bakıldığında yetenekli futbolcu en son 2016-17 sezonunda Copenhagen formasıyla çıktığı ilk 6 maçta da 3 gol atmıştı.

204 GÜNLÜK SERİ

Ş ampiyonluk mücadelesiyle başladığı 2021-2022 sezonunda ilk 7 haftada 4 galibiyet 3 beraberlik alarak 15 puanla ikinci sırada yer alan Trabzonspor, Konyaspor ile birlikte ligin yenilmeyen iki takımından biri oldu. Ligde son oynadığı maçta Alanyaspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor’da yenilmezlik serisi ise 19 maça çıktı. En son geçen sezonun 29. haftasında Ay temiz Alanyaspor'a sahasında 3-1 mağlup olan bordo-mavililer, daha sonra oynadığı 19 lig maçını kaybetmedi. Karadeniz ekibi, son 19 maçında 8 galibiyet, 11 beraberlik elde ederken 204 gündür kaybetmedi.

Editör: Haber Merkezi