Trabzonspor, UEFA'dan men cezası alacak mı? UEFA tarafından yapılan açıklamada bordo mavili kulübün 2016'da imzalanan finansal fair play anlaşması kariterlerine uymadığı için soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. 

Başkan Ahmet Ağaoğlu, TRT Spor'a konuşarak gelişmeleri şu sözlerle aktardı:
Bir üst kurul Disiplin Kurulu. 2016, 2017, 2018 imzalanan anlaşma şartlarına uyulmadığı için Disiplin Kurulu'na sevk edildik. Gerekçeli kararı biraz dikkatli incelersek, tavsiye niteliğinde 3 madde var.

"UEFA'NIN SUNDUĞU 3 MADDE VAR"
Bu 3 maddeden biri yeniden yapılandırma programı Haziran ayı sonuna kadar yürürlüğe girdiği takdirde şeklinde belirtiliyor.  Mayıs ayı bilançosunda 5 milyon euro'nun üzerinde açık verilmediği takdirde ve uygulamakta olduğumuz finansal programı devam ettirdiğimiz halinde UEFA müsabakalarına katılmamız konusunda sakınca yoktur maddesi var. Bu 3 madde yerine getilirse UEFA müsabakalarına iştirak etmelerine sakınca yoktur. Ancak UEFA'dan elde ettiğimiz gelirin %50'sine UEFA el koyuyor.

"UEFA'NIN GELİRE EL KOYMASI HARİCİNDEKİLER BEKLEDİĞİMİZ KARARDI"
Bunun haricinde diğer 3 madde beklediğimiz ve talep ettiğimiz maddelerdi. Dolayısıyla burada Disiplin Kurulu kararını beklemek lazım. Enseyi karartmanın manası yok. Geldiğimizden beri savaşıyoruz. Savaşmaya da devam edeceğiz. Gelirin %50'sine el koyulma durumu hariç, beklediğimiz doğrultuda bir karardı.

Editör: Haber Merkezi