Sezon başından beri sakatlık kabusu ile boğuşan Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman 5 oyuncudan vazgeçemedi. Kadro darlığı nedeniyle bazı futbolculara daha çok forma şansı veren tecrübeli çalıştırıcının bankoları Rodallega, Novak, Toure, Sosa ve Yusuf Yazıcı oldu. Rodallega ligde 26 maçta da oynayıp 2235 dakika sahada kalırken, onu 23 maçta 2037 dakika şans bulan Filip Novak takip etti. Karaman'ın çok forma verdiği başka bir isim ise performansı tartışılan Zargo Toure oldu.

TÜRKMEN 2. YARI 9'DA 9 YAPTI
Toure de 23 maçta 1895 dakika süre aldı. Fırtına'da uzun bir sakatlık dönemi geçirmesine rağmen Sosa da 21 maçta 1812 dakika oynayarak en fazla süre alan dördüncü futbolcu oldu. İlk 5 arasına giren tek yerli isim ise Yusuf Yazıcı. Genç oyuncu 22 maçta 1673 dakika forma giydi... Öte yandan sezonun ikinci yarısı baz alındığında ise en fazla forma giyen isim Hüseyin Türkmen oldu. Büyük çıkış yapan ve ilk 11'e yerleşen genç stoper 2. yarıdaki tüm maçlarda 90 dakika sahada kaldı.

KUVVET TOPLUYOR
Bordo-mavililer, Antalyaspor maçının hazırlıklarını çift idmanla sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde sabah kuvvet çalışmaları gerçekleştirildi. Teknik direktör Ünal Karaman antrenman sırasında oyuncularla yakından ilgilendi. Pereira, Vahid Amiri ve Kamil Ahmet Çörekçi ise salonda çalıştılar. Akşam yapılan antrenmanda ise teknik ve taktik varyasyonlar uygulandı.

Geçtiğimiz günlerde babalık duygusunu tadan Joao Pereira, 2 ay aradan sonra takımla çalışmalara başlayınca çifte sevinç yaşadı. Portekizli, "Futbolu ve takımımı çok özlemişim. Daha güçlü döneceğim" mesajı yolladı.

NOVAK'LI ÇEKYA DAĞILDI: 0-5
Trabzonspor'un milli takıma giden diğer oyuncusu Filip Novak ise Çekya'nın İngiltere'ye deplasmanda 5-0 kaybettiği maçta 90 dakika sahada kaldı. Çekler, rakibi karşısında varlık gösteremezken, Novak'ın çabası da farklı mağlubiyeti engelleyemedi. Sterling'in hat-trick yaptığı maçta İngiltere'nin diğer gollerini penaltıdan Harry Kane ve Tomas Kalas (KK) attı.

LİGDE DE SEYİRCİDE DE İLK 4'TE
Trabzonspor, Passolig sıralamasında 4. sırada yer aldı. 874 bin 880 kişi ile G.Saray'ın ilk sırada yer aldığı Passolig listesinde bordo-mavililer, F.Bahçe (818 bin) ve Beşiktaş'ın (722 bin) ardından 257 bin 139 kişi ile 4. durumda bulunuyor. Fırtına, Süper Lig'de de 26 hafta sonunda 43 puanla 4. sırada.

YUSUF&UĞURCAN KULÜBEDE KALDI
A Milli Futbol Takımı'na davet edilen Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı ile Uğurcan Çakır, Euro 2020 elemelerindeki ilk sınavımız olan Arnavutluk maçında yedek soyundu. Teknik direktör Şenol Güneş, kalede Mert Günok'u tercih ederken, Yusuf Yazıcı'ya da ilk 11'de yer vermedi. İki oyuncu ilerleyen dakikalarda da şans bulamayınca karşılaşmayı kulübede tamamladılar.

Editör: Haber Merkezi