Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor, bugün transferleri peş peşe açıklarken, geçen sene kiralık olarak kadroda yer alan Denswil ile de resmi sözleşme imzalandı. Trabzonspor’un Denswil ile imzaladığı sözleşmede yer alan 3 yıllık imza parası ise bir çok kişinin kafasını karıştırdı.Trabzonspor’un geçen sezon Bologna’dan kiraladığı oyuncuya 1 milyon 175 bin Euro garanti ücret verirken, 3 yıllık yeni sözleşmede bu rakam 1 milyon 250 bin Euro’ya çıkarıldı. Yani bakıldığında oyuncunun alacağı yıllık garanti ücret 75 bin Euro arttırıldı. Oyuncuya imza parası olarak ise ilk yıl için 900 bin, geri kalan 2 yılın her biri için de 950 bin Euro verilecek. 

SÖZLEŞME UZATMA HAKKINA SAHİP
Futbolda bonservissiz oyunculara imza parası vermek artık bir gelenek haline gelirken, Denswil’de durumun biraz daha farklı olduğu öğrenildi.  Oyuncunun bu sezon sözleşmesinin bittiği İtalyan ekibi Bologna ile sözleşme uzatma hakkına sahip olduğu ve talep ettiği anda sözleşme alabilme durumu olduğu öğrenildi. 

BOLOGNA İLE DEVAM ETMEK İSTEMEDİ

Bologna’nın da Trabzonspor’un ısrarlı talepleri karşısında, oyuncuyla görüşerek sözleşme uzatma hakkını karşılıklı kullanmak istediği öğrenildi. Denswil’in Bologna ile sözleşmesini uzatması durumunda ise bu kez Trabzonspor mecburen İtalyan kulübüne bonservis bedeli ödeyecekti. Bologna 2019 yılında 6 Milyon Euro’ya Denswil’i satın almıştı.  

Ancak burada Denswil tek taraflı opsiyon maddesini kullanmaktan Trabzonspor için vazgeçti. Şehri, sportif yapıyı beğenen ve hayatına Trabzon’da devam etmek isteyen  Denswil Trabzonspor ile sözleşme imzalamak istedi

VAZGEÇTİĞİ SÖZLEŞMENİN BİR MİKTARI İMZA PARASINA EKLENDİ

Trabzonspor’da tüm bu ihtimalleri devreden çıkarmak ve kulüpteki maaş dengelerini bozmamak için Denswil’e, senelik 900 bin Euro imza pası ödeyecek. Bu ücretin içinde ise Bologna’dan alacağı garanti sözleşmede bulunan ücretin bir kısmı bulunuyor.

SATILIRSA, GERİ KALAN YILLARIN ÜCRETİ ÖDENMEYECEK

29 yaşındaki Denswil’in ilerde göstereceği performansa göre farklı bir kulübe satılması durumunda da Trabzonspor’un senelik ödeyeceği imza ve ücretten de kurtulma şansının bulunduğu kaydedildi. 

Oyuncuya bonservis ödenmesi durumunda ise bu paranın mecburen hepsinin ödeneceği, bordo - mavililerin kasasından yüklü miktarda para çıkacağı da hatırlatıldı.

61saat

Editör: Haber Merkezi