Süper Lig'de yabancı sınırının yoğun bir şekilde tartışıldığı bu dönemde genç oyunculara ağırlık veren kulüplerin sayısı her geçen gün azalıyor. Ancak tüm bu yaşananlara rağmen ligde değerini en fazla yükseltenler yine gençler oldu. 

Trabzonspor'un başarılı futbolcuları Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı, gösterdikleri performansla 1 Ocak 2018 tarihinden bu yana piyasa değerini en fazla yükselten isimler olmayı başardı. 

Transfermarkt'ta yer alan verilere göre söz konusu tarihte sadece 700 bin euro olan 19 yaşındaki Abdülkadir, 1 yılda ortaya koyduğu performansla ligin en fazla değer kazanan futbolcusu oldu.

8.5 MİLYONLUK ÇIKIŞ
Abdülkadir'in mevcut durumda güncel piyasa değeri tam 10 milyon euro. Yani başarılı orta sahanın değeri, sadece 1 sene içinde tam 9 milyon 300 bin euro'luk bir artış yaşamış durumda. 

Abdülkadir'i bu alanda takım arkadaşı Yusuf Yazıcı takip ediyor. Yusuf da 1 senede piyasa değerinde 8 milyon 500 bin euro'luk bir artış yaşadı. 

1 Ocak 2018 itibariyle 2 milyon 500 bin euro değere sahip olan 22 yaşındaki futbolcu, bordomavili forma altında sergilediği güzel oyunla Avrupa kulüplerinin de radarına girmeyi başardı. 

11 milyon euro'ya yükselen Yusuf, takımın en önemli isimlerinden biri haline geldi.

EN DEĞERLİ İKİ İSİM
Süper Lig'de en pahalı oyuncular Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür oldu. İki futbolcu piyasa değeri sıralamasında en değerli yerli isimler arasında zirvede yer aldı. 

Bordo-mavili takımın da en değerli oyuncuları olan iki yıldız, Spor Toto Süper Lig'de top koşturan birçok yerli oyuncuyu geride bıraktı.

Sakatlığı nedeniyle son haftalarda forma giyemeyen Abdülkadir Ömür, Antalyaspor maçında geri dönecek.

3 YILLIK ANLAŞMA
Son haftaların dikkat çeken oyuncusu Abdülkadir Parmak ile yönetimin, geçtiğimiz günlerde masaya oturduğu ortaya çıktı. 

Bordo-mavili yönetimin 2020'de sözleşmesi sona erecek 24 yaşındaki futbolcuyla 3 yıllık yeni mukavele için el sıkıştığı öğrenildi.

Orta saha oyuncusu bu sezon 11 Süper Lig, 7 de Türkiye Kupası olmak üzere 18 kez sahaya çıktı ve 2'si ligde 6 gol attı.

Editör: Haber Merkezi