Trabzonspor sezon başında 22 milyon Euro’ya RB Leipzig kulübüne sattığı gol kralı futbolcusu Alexander Sörloth’u geri almak için resmi girişimlerini sürdürüyor. Bordo-mavili kulübün Sörloth için yaptığı son teklif de ortaya çıktı.

Buna göre bordo-mavililer vergilerle birlikte 4 milyon 400 bin Euro vergiler düşüldüğünde ise 2 milyon 700 bin Euro kazanan Sörloth’u geri almak için oyuncuya 1 milyon 500 bin Euro net maaş ve 500 bin Euro bonus önerdiği belirlendi.

Trabzonspor’un geri kalan ücretinin ise Leipzig kulübü tarafından ödenmesini talep ettiği kaydedildi.

Bordo-mavililerin bu teklifini düşünmek için süre isteyen Sörloth’un Leipzig kulübünden ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, hangi ülkede futbol yaşantısına devam edeceğine ise henüz karar vermediği öğrenildi.

Bu arada oyuncunun ailesinin ise yeniden Trabzonspor’da oynamasını istediği ve yeniden daha güçlü bir şekilde Avrupa’ya dönebileceğini Sörloth’a ilettiği ifade edildi

SON MAÇINA ÇIKACAK
Bu arada Bild'de yer alan haberde Trabzonspor'un Sörloth için yıllık 2 milyon Euro bütçe ayırdığı ve belirlenen rakamın üzerine çıkılmayacağı belirtildi.

İki kulüp arasında görüşmelerin devam ettiği ve hafta sonu Leipzig'in oynayacağı Union Berlin maçının ardından Sörloth'un takıma veda edeceği iddia edildi. Trabzonspor’da gözler futbolcunun vereceği karara çevrildi.

Editör: Haber Merkezi