Süper Lig'de Yeni Malatyaspor'u konuk eden Trabzonspor'da gözler yeni transferlere çevrildi. Sörloth'un yerine transfer edilen Afobe geceye damga vurdu.

Trabzonspor yeni transferi Afobe'nin 2 golle yıldızlaştığı maçta Yeni Malatyaspor'u 3-1 mağlup ederek bu sezonki ilk galibiyetini elde etti. Fırtına'nın diğer golü Nwakaeme'den gelirken, konuk ekibin tek sayısını Adem Büyük kaydetti. Bu sonuçla bordo-mavili takım puanını 4'e yükseltirken, Yeni Malatyaspor 1 puanda kaldı.

İLK MAÇINDA 2 GOL BİRDEN 

Trabzonspor'da Sörloth'un yerine alınan Afobe, iç sahada çıktığı ilk maçta 33 dakikada 2 gol attı. Afobe'nin 2 isabetli şutu da gol oldu. Ayrıca 27 yaşındaki santrafor, Trabzonspor formasıyla Süper Lig tarihinde gol atan üçüncü İngiliz oyuncu oldu. Trabzonspor'un yeni transferi Demokratik Kongo asıllı Afobe, İngiltere Premier Lig, Championship ve İngiltere Lig 1 olmak üzere 9 takımda top koşturdu. Son olarak İngiltere Championship ekiplerinden Stoke City'de oynayan 27 yaşındaki oyuncuyu Trabzonspor 1 yıllığına kiraladı. Futbol kariyerinde ilk kez İngiltere dışına çıkan başarılı futbolcu, yeni takımıyla ilk çıktığı Denizlispor maçında büyük bir beğeni toplarken, Karadeniz ekibinin evinde ağırladığı Yeni Malatyaspor maçında ise performansıyla ve attığı 2 golle takımını rahatlatarak, kendi adına da önemli bir çıkışa imza attı.

İKİ KEZ ANTRENMANA ÇIKTI

Süper Lig'in 2. haftasında 19 Eylül Cumartesi günü deplasmanda oynanan Denizlispor müsabakasında görev alan Benik Afobe, 15 Eylül Salı günü Trabzon'a gelmişti. Karadeniz ekibiyle iki kez antrenman yaptıktan sonra Denizli deplasmanına giden golcü oyuncu, ilk 11'de başladığı maçta isteği ve arzusuyla başta Teknik Direktör Eddie Newton ve spor kamuoyu tarafında beğeni kazandı. Afobe, Süper Lig gol kralı Sörloth'ün ardından bordo-mavili takımın hücum hattına getirdiği hareketlilik dikkat çekiyor. 

Editör: Haber Merkezi