Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu 2021 faaliyet programı kapsamında Bafra Şehit Mustafa Serin Atış Poligonu’nda gençler milli takım seçmeleri ve tüfek müsabakaları yapıldı. Trabzonsporlu sporculardan Taha Şükrü Baltacı’nın üç pozisyonda Türkiye rekoru kırdığı müsabakaları atıcılarımız dört altın, iki gümüş ve iki bronz madalya ile tamamladı.

Organizasyonun ilk gününde düzenlenen 10 metre havalı tüfek yarışmalarında Trabzonsporlu sporculardan Osman Nuri Şentürk 612.9 puanla birinci olurken, Taha Şükrü Baltacı üçüncülük elde etti. İkinci gün düzenlenen 50 metre ateşli silahlar yatarak atışta Taha Şükrü Baltacı 612.6 puanla milli takım baraj puanını geçerek birinciliği kazanırken,  Osman Nuri Şentürk 599.9 puanla üçüncü oldu. Aynı gün düzenlenen kadınlar yatarak tüfek yarışmasında ise Özgenur Şener 607.2 puanla birincilik elde etti.

Şampiyonanın son gününde yapılan 50 metre ateşli silahlar üç pozisyon (Çök, yat, ayak) müsabakalarında Taha Şükrü Baltacı 1135 puanla Türkiye rekoru kırıp şampiyonluğa ulaşırken Osman Nuri Şentürk 1131 puanla ikinci sırada yer aldı. Kadınlar üç pozisyon müsabakalarında da Özgenur Şener 1117 puanla ikinci oldu.

Antrenörleri Zeki Altıntaş ve Tuğba Çabuk iyi bir şampiyona geçirdiklerini belirterek, “Takımımızın başarılı olmasında emek ve desteklerini esirgemeyen kulüp yöneticilerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi