Süper Lig’in 12.haftasında Kayserispor ile deplasmanda golsüz berabere kalan Trabzonspor, taraftarlarına ızdırap çektirmeye devam etti. 12 haftada 14 puan toplayan Bordo-Maviler, zirvenin çok uzağında kalırken alt sıralardan bir türlü uzaklaşamadı. Eddie Newton dönemi sonrası takımın başına getirilen Abdullah Avcı da adeta ‘ben nereye geldim’ demeye başladı. Avcı takımın başında çıktığı 4 maçta yenilmese de özellikle Kayserispor maçında oynanan futbol sonrası bu takımla olmayacağını yaptığı açıklamalarla gözler önüne serdi.

Gelinen noktada tüm gözler Başkan Ahmet Ağaoğlu’na çevrildi. Bordo-Mavili futbolseverler Trabzonspor’un bu hale gelmesinin tek sorumlusu olarak Bordo-Mavili kulübün başkanını gösterdi. Taraftarlar sosyal medyada ‘Başarısızlıkta tek suçlu benim’ diyen Ağaoğlu’nun artık gerçekle yüzleşmesi gerektiğini söylüyor. Alınan sonuçlardan canı yanan ve her geçen hafta umutları iyice azalan taraftarlar, Ağaoğlu’na “ ‘Transferde yüzde 90 başarılıyız’, iki maç kazandıktan sonra ‘Şampiyonluğun en büyük adayıyız’ dediniz. Şimdi mutlu musunuz?” sorusunu sordu.

Bu sezonki transfer döneminin tam bir fiyasko olduğunu, alınan oyuncuların yetersiz olduğunu söyleyen taraftarlar, “Zararın neresinden dönersen kardır” diyor. Devre arasında kadroda büyük bir revizyon yapılması gerektiğini savunan futbolseverler, Trabzonspor armasını taşıyamayan, yerlisi yabancısı kim varsa kulüp menfaatleri doğrultusunda gönderilmesi gerektiğini söylerken Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın da bu süreçte işinin zor olduğunun altını çizdiler.

ESERİNİZLE GURUR DUYUN!
Nisan 2018'de göreve gelen Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, görev süresi boyuncu 26 yabancı oyuncu transferine imza attı. Bordo-Mavililer, sadece bu yaz transfer döneminde Vitor Hugo, Edgar Ie Djaniny, Baker, Afobe, Marlon, Flavio, Trondsen, Stiven Plaza ve Diabate olmak üzere toplam 10 yabancı futbolcuyu kadrosuna kattı. Trabzonspor’da geçen sezon Obi Mikel, Sturridge, Avdijaj, Fernandes, Guilherme, Messias, Da Costa, Ndiaye, Sosa, Novak ve Sörloth ile de yollar ayrılmıştı.

Editör: Haber Merkezi