Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısının son bölümünde yakaladığı çıkışla devreyi lider Medipol Başakşehir'in ardından ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor, ikinci yarıda oynadığı 5 maçta 3 mağlubiyet ve bir beraberlik alırken sadece bir maçta sahadan galibiyetle ayrılabildi. Ligde 6. sıraya kadar gerileyen Bordo-Mavililer’de yaşanan düşüşün ise birçok nedeni var.

SAKATLIKLAR YIKTI
Trabzonspor'da özellikle sezonun ilk yarısının son haftalarında ve ikinci yarının hemen başında yaşanan sakatlıklar takımdaki kadro derinliğini azalttı. Bordo- Mavililer’de sırasıyla Onazi, Sosa, Toure, Pereira, Novak ve Uğurcan sakatlıklar yaşadı. İlk 11'in önemli isimleri arasında yer alan bu oyuncuların yokluğunda takımın iskeleti tamamen değişti.

ONAZİ ARANDI
Sezonun ilk yarısında takımın yakaladığı çıkışta Nijeryalı oyuncu Ogenyi Onazi'nin katkısı oldukça fazlaydı. Mevcut kadro içerisinde Sosa, Uğurcan, Novak ve Pereira gibi oyuncuların yerine farklı oyuncular zaman zaman iyi performans sergileselerde Onazi'nin yokluğunda defansif orta saha yükünü sırtlanabilen oyuncu çıkmadı. O mevkide sürekli sürkilasyon yaşandı.

KANATLAR ÇÖKTÜ
Trabzonspor en ciddi sorunu kanat oyuncuları ve beklerin beklenen katkıyı yapamaması ile yaşadı. Özellikle Pereira ve Novak'ın olmadığı maçlarda takımın hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşanırken, kanat oyuncuları da beklenen asist katkısını gerçekleştiremedi.

FORVETTE REKABET AZALDI
Burak Yılmaz'ın takımdan ayrılmasından sonra forvette alternatifsiz kalan Rodallega'nın performansı düşüşe geçti. Üstüne dolandırıcılık şoku da yaşayan Kolombiyalı oyuncunun sezon sonu bitecek olan sözleşmesi de kafasını karıştırdı. Karaman takımdaki diğer forvet oyuncusu Ekuban'ı ise mücadeleci yönünü kullanmak için forvet arkası olarak değerlendirdi. Forvet oyuncularının sustuğu anlarda ise diğer oyuncular gole beklenen katkıyı yapamadı.

HAKEMLER YAKTI
Sezonun ikinci yarısına kendisinden 6 puan üstteki Başakşehir ile oynadığı maçla başlayan Trabzonspor sahadan 4-2’lik mağlubiyetle ayrıldı. Ancak bu maçta yaşanan bariz hakem hataları nedeniyle maçın hakemi 2 hafta maç alamadı. Diğer bir önemli maçta da Trabzonspor, Galatasaray'a mağlup olurken yine hakem hataları, 'Skandal' olarak yorumlandı. Bu maçtaki hataların ardından MHK tamamen değişti. İki önemli maçta hakem hatalarının da etkisi ile puan kayıpları yaşayan Trabzonspor, lige ve kupaya motive olmakta zorlandı ve kafalar o maça takılı kaldı.

CEZA ENDİŞESİ
Trabzonspor'un adı sürekli olarak ekonomik sıkıntılarla anıldı. Özellikle UEFA ile görüşmelerin ardından ceza alınacağı yönündeki haberler takımı olumsuz yönde etkiledi.

TRANSFER YASAĞI
Devre arasında Burak, Onur, Kucka, Mustafa ve Zeki gibi oyuncularla yollarını ayıran Trabzonspor, FIFA’dan gelen transfer yasağı nedeniyle bu oyuncuların yerine takviye yapamadı. Bu süreçte alt yapıdan 8 oyuncu A takıma dahil edilirken, Teknik Direktör Ünal Karaman bu oyuncuları zaman zaman değerlendirdi. Bir çok maçta kısıtlı oyuncu kadrosu nedeniyle değişiklik haklarını tam olarak kullanamayan Karaman, takım ruhunu ön plana çıkarmaya çalışsa da zaman zaman bunda zorlandı.

Editör: Haber Merkezi