Bordo - Mavililer, 3 ismi resmen kadrosuna katarken, özellikle ihtiyaç duyulan sağ stoper bölgesine de transfer için bir çok isimle görüşmelerini sürdürüyor. Trabzonspor’un bu alanda ilk düşündüğü isim ise Shakhtar Donetsk forması giyen Brezilyalı oyuncu Marlon.

FİORENTİNA, SHAKHTAR'DAN 2 İSMİ KADROSUNA KATMAK İSTİYOR

Marlon ile uzun zamandır transfer görüşmeleri yürüten Trabzonspor’da, transferi çıkmaza sokan isim ise Brezilyalı oyuncunun eşinin olduğu kaydedildi.

Ukrayna Spor Sitelerinden sportarena’nın haberine göre oyuncu ile en ciddi ilgilenen kulübün Fiorentina olduğu bildirildi.

Fiorentina’nın Shakhtar’dan sağ bek Dodo’nun yanı sıra Marlon için de devreye girdiği bildirildi. Shakhtar’ın Dodo için 14 milyon Euro, Marlon için de 10 Milyon Euro bonservis bedeli talep ettiği haberde yansıdı.

Haberde ayrıca İtalyan kulübünün iki oyuncuyu transfer etmek için fiyatı düşürme çabasında olduğu yazıldı.

UKRAYNA BASINI: EŞİ TÜRKİYE'YE TAŞINMAYI İSTEMEDİ

Marlon ile Trabzonspor’un yaptığı görüşmelerde oyuncunun, Türkiye’ye taşınmayı kabul etmediği belirtildi. Haberde ayrıca, “Marlon’un transferindeki engel, futbolcunun Türkiye’ye taşınmayı reddeden eşiydi” ifadeleri yer aldı.

Brezilyalı sağ bek Dodo, Shakhtar’a 2018 yılında 2 Milon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. Oyunucunun şu anki piyasa değeri 20 Milyon Euro olarak görülüyor.

Trabzonspor’un istediği Marlon ise, Sassuolo’dan Ukrayna kulübüne 12 Milyon Euro’ya transfer oldu.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş sonrasında FİFA aldığı kararla, hem Ukrayna’da ki yabancı futbolculara sözleşmelerini 1 yıl yani Haziran 2023’e kadar askıya alma hakkı tanıdı. Bu haktan sonra Ukrayna kulüplerinde forma giyen yabancı futbolculara özellikle Avrupa’nın bir çok kulübünden ilgi oluştu.

Editör: Haber Merkezi