Yeni sezona ekonomik rahatlıkla girmek isteyen ve bu doğrultuda genç oyuncuları Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür’e gelecek olan teklifleri değerlendirmeyi kararlaştıran Trabzonspor Kulübü yönetimi, “Her iki isme en iyi teklifi veren kulüp transferi gerçekleştirir” görüşünde birleşti. Ancak bu oyuncuları transfer etmek isteyen kulüpte Avrupa’nın üst düzey kulüplerinden olma şartı aranacak.

Yönetim, Yusuf ve Abdülkadir’den en az 200 milyon TL’lik bir gelir elde etmeyi arzularken iki oyuncuyu ligde kalan son 4 maçta birçok kulübün izleyeceği belirtiliyor. Dış basına göre Benfica’nın Abdülkadir için 20 milyon Euro’yu gözden çıkardığı kaydedilirken Barcelona, Liverpool, Schalke, E.Frankfurt ve Espanyol gibi kulüplerin de takibini sürdürdüğü öğrenildi.

SATILMALARI MECBURİ
Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu da Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür için şöyle konuştu: “Trabzonspor'un en büyük sorunu ekonomik. Bunları yok sayamayız. Ekonomik konularla ilgili düzenleme yapılmak gerekir. Bu bir mecburiyet. Bu nedenle Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'nın satışı konusunda karar alındı. Bence de çok doğru bir karar oldu. Başka türlü bu durumdan kurtulup, başarı yakalanamaz. Ekonomik durum düzeltilmezse net yaptırımlar var. UEFA yarışmalarından men, puan silme, transfer yasağı gibi. Üzülerek de olsa iki oyuncumuzun verilmesinin zaruret olduğunu söylemeliyim. Bu bir mecburiyet. Ekonomik mecburiyetten kaynaklanıyor. Taraftarın da bu gerçeği düşünerek, anlayış göstermesi gerekir.”

Editör: Haber Merkezi