Galatasaray maçında Trabzonspor’u katleden hakem Ümit Öztürk topun ağzında. Derbi maçta Sarı-Kırmızılılar’ın 2 oyuncusunu atamayan, uydurma penaltı veren ve Ekuban’ın ceza sahası içerisinde düşürülmesine seyirci kalan Öztürk alınan mağlubiyette başrol oynamıştı.

Bordo-Mavili camianın büyük tepki gösterdiği hatta düdüğünü asmasını beklediği Öztürk’ün 2015 yılının ekim ayında TFF'nin Tam Saha dergisine verdiği bir röportajdaki sözleri akıllara geldi. "Bir gün gördüğümü çalamazsam hakemlik yapmam" diyen Öztürk'ün açıklamaları şu şekilde: "Bir kere neden hata yaptığımızı tekrar düşünüyoruz. Vicdan azabı tabi ki oluyor. Bir gün gördüğümü çalamazsam hakemlik yapmam. Çünkü bu kul hakkına giriyor. Bırakın oradaki 22 futbolcunun alın terini, arkada ekipler var. Bir de tribünde onları destekleyen binlerce insan var. Ben o insanların hakkına giremem."

Biz de Öztürk’e bu açıklamalarını hatırlatıyor ve diyoruz ki; ‘Şimdi delikanlı ol gereğini yap ta görelim.’ Bu arada MHK’nın Ümit Öztürk’ü 1 ay kızağa çekeceği bilgisine ulaşıldı.

Editör: Haber Merkezi