PARALAR YARAYA MERHEM OLACAK

Personele düzenli maaş ödeyemeyecek kadar kendisini gösteren ekonomik sıkıntı varken,  Trabzonspor’un   bir yandan da dış transferde birçok ismi gündemine alması, “Bu paralar nereden ödenecek?” sorusunu akla getiriyor. Bu noktada Başkan Muharrem Usta’nın umudunu Vestel  firmasıyla, TFF’ye bağladığı bildiriliyor.

VESTEL GİBİ GÖRÜNÜYOR!

Akyazı Stadı’nın isim hakkı için  Medical Park ile 5 yıllık anlaşma yapıldığı daha önce duyurulmuştu. Ancak Başkan Usta’nın da ortağı olduğu bu hastanenin geçici olarak böyle bir sponsorluğa imza attığı öğrenilirken, görüşmelerin son aşamaya geldiği    şirketlerin başında  da Türkiye’nin elektronik devi  Vestel  bulunuyor.

Trabzon ve Trabzonspor ile çok özel ilişkileri bulunan Vestel’in patronu Ahmet Zorlu ile stadın isim hakkı sponsorluğu konusunda görüşmelerin bitme aşamasına geldiği ve açıklanmasının an meselesi olduğu bildirildi. Vestel ile 10 yıllık anlaşma yapılması planlanırken, ödenecek ücretin önemli bir kısmının peşin tahsil edilmesi planlanıyor. Bunun yanında isim hakkı parası ipotek gösterilerek bankalardan da yüklü miktarda kredi çekilmesi düşünülüyor. Bunun yanında TFF’nin her sezon transfer mevsiminde kulüplere ödediği isim hakkı parasının da yaraya bir ölçüde merhem olması bekleniyor. İsim hakkı, kredi ve TFF’den gelecek paralarla birlikte hem geçmişe dönük borçların önemli bir bölümü kapatılacak, hem de gelecek sezon için düşünülen transferlerin peşinatları ödenmeye çalışılacak.

Editör: Haber Merkezi