Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde çıkış yakaladıktan sonra dikkatleri üzerine yeniden çekti. Milliyet gazetesi spor yazarı usta kalem Cemal Ersen, bordo mavili takımın durumunu değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Ersne, Trabzonspor'un sezon başındaki düşüşü ve taraftar nezdindeki umutsuzluğunun, Abdullah Avcı göreve geldikten sonra değiştiğini yazdı.

Cemal Ersen'in "Kaybolan haftalarını geri verseler!.." başlıklı yazısı şu şekilde:


"Trabzonspor yönetimi sezona yanlış tercihlerle başladı. Takımı Eddie Newton’a teslim etmesi, hem oyuncu grubunun kimyasını bozdu hem bordo-mavilileri yarış dışına itti.
İyi biliyorum, önce Abdullah Avcı geldi gündeme. Başkan Ahmet Ağaoğlu içerideki çatlak sesleri örtmek adına kolay yolu seçti. Tam dokuz hafta boşa geçti. Ve “aman Avcı, canım Avcı gel kurtar bizi” dendi.
Fazla kurcalamayalım, gerekirse o dönemin muhasebesi lig bittiğinde yapılır. Gerçeklere dönersek; Deneyimli teknik adamın görevi kabul etmesi, kariyeri ve Trabzonspor’un geleceği adına büyük riskti. Kendisine ait olmayan bir takımı aldı ve bugün camianın yüzünü güldüren bir seviyeye getirdi. Kazanımları paha biçilmez.
Avcı Trabzon’u, Trabzon onu çok seviyor. Çünkü içi dışı bir. Pembe vaadler ile göz boyamaya, umut pompalamaya kalkmadı. Doğru ne ise söyledi. En büyük kozu ise kadrosuna güvenmesi idi. Hocanın hiç şikayet ettiğini işiten oldu mu? Olmadı, umarım bundan sonra da olmaz!
Maratonun tamamlanmasına 19 hafta var. Köprünün altından çok sular akar. Trabzonspor için önemli olan, zirveden kopmamak. İşini noksansız yapmak ve sabırla beklemek.
Geçen kasım ayında “ne olacak bu takımın hali, küme düşer mi?” diye düşünenler, 15 haftada gelinen noktayı “hayretler” içinde izliyor olabilir.
Camia elbette beklentisini yüksek tutacak. Ancak unutulmamalı ki, Abdullah Avcı bir proje insanıdır. Günü değil, geleceği planlar. Yönetim de aynı anlayışı benimser ise, bu birliktelik uzun sürer. On yılda bir değil, her sezon aynı heyecanı yaşar.
Trabzonspor, Türk futbolunun bordo-mavi renkleridir. Vazgeçilmezidir. Coşkusudur. Doğru ellerde, hep güzel yerlerde olmayı hak eder. Keyif veren bir Trabzonspor izlemek herkesi mutlu kılar!"

Editör: Haber Merkezi