ARALARINDA GÖRÜŞ AYRILIĞI BULUNUYOR

Trabzonspor yönetiminin tüzükle çelişmeden görevini yapması için 20 Kasım-20 Aralık 2016 tarihinde olağan Genel Kurulu’nu yapması gerektiği dile getirilmiş, birçok kişi tarafından uyarı yapılmış ancak Muharrem Usta ve ekibi bu düşüncelere kulaklarını tıkamıştı. Ancak yönetim içinde beliren görüş ayrılıkları, çatışmaların alevlenmesi sonrasında Muharrem Usta’nın Ligin sona ermesiyle birlikte kongre yaparak ekibini şampiyonluk mücadelesi içinde yer alabilecek isimlerden oluşturmak için kolları sıvadığı ileri sürüldü.

YENİ YÖNETİCİLER DE RAHAT VERMEYEBİLİR

Başkan Usta’nın özellikle eylem ve söylemleriyle birlikte kamuoyunda sürekli rahatsızlık sebebi olan başta Nevzat Aydın olmak üzere, onunla birlikte hareket eden kişileri yönetim dışına iterek yeni bir ekiple yola devam etmek istediği vurgulandı.  Usta’nın olağanüstü kongre yapmak istemesine karşın, Asbaşkan Ahmet Çubukçu’nun buna karşı çıktığı ileri sürüldü. Çubukçu’nun,“Sorunlu olan isimler zaten karar mekanizmasına artık müdahale edemiyorlar. Yani kulübe verdikleri zarar en aza indirgendi.” diye görüş belirttiği belirtildi.

Çubukçu kongreye ayrıca şu düşüncelerle karşı çıkıyor:  Yeni bir yönetim yapıldığında, belki de yeni isimler daha da sorunlu çıkacak. Birçoğu belki de, kendilerinin ön plana çıkması için mücadele edecek. Bu da yönetimimizde yeni bir tartışma ve çatışma ortamına zemin hazırlayacak. Yeni bir yönetimin bu tür riskler taşıdığını unutmamak gerekir. Bu nedenle de bana göre kongre yapmamız gereksiz. Bu şekilde devam edelim”

PARALEL YAPI GİBİ HAREKET ETTİLER İDDİASI

Asbaşkan Ahmet Çubukçu’nun bu tavrına rağmen, Başkan Usta’nın yine de kongreyi yapmak istediği ve yönetim içinden en az 7-8 isimle yolları ayırmayı arzuladığı kaydedildi. Başkan Usta’nın böyle bir kararı hayata geçirmek istemesinde ise Nevzat Aydın’ın kamuoyuna yansıyan rahatsızlık verici tutumu kadar, farklı nedenlerin de önemli rol oynadığı kaydedildi. Özellikle Aydın ile birlikte hareket eden 5-6 yöneticinin Trabzon’da Muharrem Usta başkanlığında yönetim kurulu toplantısı olmasına rağmen buna katılmamaları ve kendi aralarında ayrı bir yönetim toplantısı gerçekleştirerek adeta paralel bir yapı oluşturma çabaları göstermeleri bu kararda çok etkili olduğu vurgulandı. Usta’nın bu tavrın kendisine karşı bir kalkışma olarak gördüğü kaydedildi.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi