HENÜZ 2 İSİM ALINDA 5 İSİM İSE COŞKU YARATACAK

Gelecek sezon şampiyonluk vaadinde bulunarak çıtayı çok yükseğe koyan ancak ekonomik darboğaza dikkat etmeyen Başkan Muharrem Usta, sözünü bir ölçüde yerine getirebilmek için şartları sonuna kadar zorlayacak. Usta şu ana kadar Teknik Direktör Ersun Yanal’ın talebi doğrultusunda Celta Vigo’dan Bongonda ve Eskişehirspor’dan da Kamil Ahmet Çörekçi’yi transfer etti. Ancak takıma en az 4-5 takviye daha yapmaya kararlı görülüyor. Bu doğrultuda çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürüyor. Başkan Usta adeta menajer gibi kulüplerle, futbolcularla ve onların avukatlarıyla tek tek pazarlık yapıp, işlerini bitirme çabası gösteriyor.

AYNI ANDA BİRÇOK KOLDAN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Birçok oyuncunun elden kaçması nedeniyle sıkıntı yaşayan Usta, bundan sonraki süreçte ince eğreyip sık dokurken, alınmasını düşündüğü isimleri tek tek ve peş peşe imza attırarak taraftarın gözünde büyümeyi hedefliyor. Muharrem Usta, orta sahada forma giyen ve Almanya’nın Werder Bremen takımında oynayan Zlatko Junuzoviç ile prensipte anlaşmaya vardı. Bu oyuncunun yanında Milan’ın Slovak yıldızı Juraj Kucka ile de hemen hemen anlaşma aşamasına gelindi. Bu futbolcunun da işinin bitirilmesinin an meselesi olduğunun altı çizildi. Ersun Yanal’ın çok istediği Slovak futbolcu için yönetim tarafından önemli paralar da gözden çıkarılıyor.

SON AŞAMAYA GELDİLER, BOMBALAR PEŞ PEŞE

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Başakşehir’in Bosna Hersekli sağ kanat oyuncusu Edin Visca ile de anlaştı ve kulübüyle görüşmeler son aşamaya geldi. Bu ismin dışında Osmanlıspor’un Senegalli orta saha oyuncusu Badou Ndiaye’nin de her an bitirilebileceği dile getiriliyor. Bu oyuncu gelmeye hazır ve kulübüyle de görüşmeler devam ediyor. İnter’in ön liberosu ve stoperi Gary Medel ile de görüşmelerde olumlu gidişin söz konusu olduğuna dikkat çekiliyor. Santrafor transferinde de son olarak Arjantinli Rogelio Funes Mori ismi gündeme geldi. Mori için Ersun Yanal, olumlu rapor verdi. Bu isim dışında Celticli Moussa Dembele de listede yer alıyor.

KAMUOYUNDA ‘İŞ BİTİRİCİ BAŞKAN’ ALGI YARATILACAK

Transfer sezonunun başlamasının üzerinden uzun bir süre geçmesine karşın sadece 2 oyuncu ile resmi sözleşme yapan ancak 10’un üzerinde oyuncuyla görüşen Muharrem Usta’nın hedefi kamuoyunda geçen isimleri noktalamak için mesai atacak. Böylece Başkan Usta taraftar ve kamuoyunda ‘iş bitirici başkan’ algısını yaratmak, rakiplerine korkulu anlar yaşatmak ve gelecek sezon şampiyon olabilecek bir takım oluşturulduğuna dair bir düşünceyi egemen kılmak istediği vurgulandı. Başkan Usta’nın bu transfer şovunun ise çok yakın bir zamanda başlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun maliyetinin ne olacağı ise şimdilik kaydıyla bilinmiyor.

Editör: Haber Merkezi