Bilindiği gibi daha önce de Teknik Direktör Ersun Yanal, “Matus Bero ve Jan Durica’dan başka hiçbir transferde onayım yoktur” şeklinde bilgiyi kamuoyuna sızdırmıştı.

BİR GÜNDE BÜYÜK DEPREM YAŞANDI

Trabzonspor’da önceki gün adeta bir deprem yaşandı. Önce Başkan Muharrem Usta, yaz dönemi transferlerinde işe yaramayan ve gönderilen ya da kenarda tutulan oyuncuların Nevzat Aydın ve ekibi tarafından alındığını, buna karşılık daha çok oynayan Matus Bero, Fabian Castillo, Jan Durica ile Ogenyi Onazi’yi bizzat kendisinin aldığını dile getirmesi bir anda gerilimi yükseltmişti. Bunun üzerine Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın da, Usta’yı ego tatmin etmekle itham edip, tüm transferlerle ilgili yaşanan süreci zamanı geldiğinde açıklayacağını dile getirmişti.

AÇIKLAMALARIN ADRESİNİ BİLİYOR

Başkan Muharrem Usta’nın tam da ligin bitimine 6 hafta kala böyle bir çıkış yaparak, yönetimde depreme neden olmasının perde arkasını   Karadenizde Sonnokta araladı. Bilindiği gibi daha önce de Teknik Direktör Ersun Yanal, “Matus Bero ve Jan Durica’dan başka hiçbir transferde onayım yoktur” şeklinde bilgiyi kamuoyuna sızdırmıştı. Yaşanan gelişmelerle birlikte yönetim içinde derin görüş ayrılıkları oluşmuş, Asbaşkan Ahmet Çubukçu ve yönetim kurulu üyesi Ali Rıza Egemen ile birlikte Başta Nevzat Aydın ve Mehmet Yiğit Alp olmak üzere bir çatışma ortamı doğmuştu.

PARAREL YÖNETİM TOPLANTISI

Aydın ve arkadaşları, Başkan Muharrem Usta yönetimiyle toplantı yapmak isterken, başka bir mekanda farklı bir toplantıyla birlikte yönetimi adeta sabote etme çabası göstermişti. Bu konuyla ilgili, “Paralel yönetim” benzetmesi yapanlar da çıkmıştı. Bu durumu ve Nevzat Aydın ile birlikte hareket eden isimlerin yaptıklarını içine sindiremeyen Usta, Haziran ayında bir kongre yaparak yönetimi yenilemek istemiş, bu da kamuoyuna yansımıştı. Asbaşkan Ahmet Çubukçu ise, “Zaten o yöneticiler yetkisiz ve her hangi zarar veremiyor. Kongre yapmamıza gerek yok” şeklinde tavır belirlemişti.

KONGRESİZ SORUN ÇÖZME ÇABASI

Başkan Muharrem Usta ise Nevzat Aydın, Mehmet Yiğit Alp, Tuncay Bekiroğlu ve benzeri isimlerle kesinlikle aynı yönetimde olmak istemediği için bu kez farklı bir yöntemle birlikte durumu çözme yoluna gitme çabası göstermeye başladı. Yaptığı açıklamalarla birlikte hedef haline gelen Nevzat Aydın ve arkadaşlarının bu duruma tepki göstererek istifa etmesini sağlamayı planlayan Muharrem Usta’nın, bunun gerçekleşmesi halinde yedek yöneticileri asıl hale getirerek kongreye gerek duymadan dikensiz gül bahçesi yaratarak görev sürelerini tamamlama çabası içine girdiği ileri sürüldü.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi