ALINIRSA ÇOK  YANLIŞ OLUR

Trabzonspor yönetimleri  her dönem çaresizlik içinde başarıyı transferde ararken, Teknik Direktör Ersun Yanal’ın da bu yöndeki  sıkıntı veren taleplerine  bir yenisinin daha eklenmesinden endişe ediliyor. Zira  santrafor arayışındaki  Bordo-Mavililere  Bursasporor’la  1,6 milyon Euro karşılığı anlaşamadığı öne sürülen 32 yaşındaki Ganalı santrafor Asamoah Gyan’ın önerildiği ve  bu konudaki kararı da  Yanal’ın vereceği ileri sürülüyor. Böyle bir söylentinin  bile tehlikeli olduğu ve bu durumda  hoş olmayan  iddiaların ortaya atılacağının da altı çiziliyor.

Gana futbolunun yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan, geçmişi parlak olmasına rağmen, bugün piyasadan silinen ve 100 kez A milli takım formasını giyip, 49 gol atan 32 yaşındaki Asamoah Gyan’ın son yıllarda çok verimsiz olduğu ve aslında Bursaspor ile ilgili her hangi bir görüşmenin yapılmadığı dile getirildi. Asamoah Gyan’a sanki Bursaspor’dan bir teklif gitmiş gibi hareket eden menajerler, bu kulüple anlaşamayınca Trabzonspor’a oyuncuyu önerdiklerine dönük bir hava yaratılmaya çalışıldığı fakat bunun gerçekçi olmadığı, aslında Yeşil-Beyazlı ekibin Ganalı isimle hiçbir şekilde ilgilenmediği ifade edildi. Ersun Yanal’a yakın menajerlerin sızdırdığı haberden sonra bu oyuncunun Bordo-Mavili kulübe aldırılmasının yolunun yapıldığı iddia edildi.

UZUN YILALDIR KAYIP BİR İSİM

Bu noktada Muharrem Usta yönetiminin dikkatli olması istendi. Daha önce İngiliz kulübü Sunderland’da forma giyen ama oyun ve hayat disiplini sorunu olduğu için Katar’ın Al-Ahli Dubai’ye kiralık gönderilen Gyan, birkaç kez bu iki kulüp arasında mekik dokudu. Bir ara Çin kulübü Shingai SİPG’de oynayan Gyan 32 yaşına gitmesine rağmen sadece 273 resmi maç oynamış olması ve 98 gol atıp, 21 asist yapması saha içi disiplini için önemli gösterge olarak kabul ediliyor. Yönetimin menajer oyunuyla birlikte Trabzonspor’u yüksek maliyetli bir futbolcu alarak zarara uğratmaması gerektiği konusunda uyarı yapanlar, “Aksi takdirde Trabzonspor’a büyük ihanet etmiş olurlar. Böyle bir transfer skandal olur” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi