ALACAK VERECEK DAVASI UZADIKÇA UZADI

Özkan Sümer’in başkanlık görevine seçildiği dönemden itibaren sırasıyla Atay Aktuğ, Nuri Albayrak, Sadri Şener, İbrahim Hacıosmanoğlu sürecine kadar kulübün önemli sorunlarından biri haline gelen Mehmet Ali Yılmaz yönetiminde yer alan İsmail Demir alacak davası sıkıntısı bir türlü son bulmadı. Mevcut yönetim de Başkan Muharrem Usta Asbaşkan Ahmet Çubukçu ve diğer tüm yöneticiler dün ifade vermek üzere mahkemeye çağrıldılar. Mahkemeye giden yöneticiler, İsmail Demir’in kulüpte alacağının bulunduğuna dair en küçük bir emarenin bulunmadığını, böyle bir durumdan haberdar bile olmadıklarını anlattılar.

MAHKEME TRABZONSPOR’U HAKLI BULMUŞTU

Bilindiği gibi İsmail Demir, Mehmet Ali Yılmaz döneminde yöneticilik yaparken kulübe 1 milyon 300 bin mark borç vermiş ancak bu parayı Mehmet Ali Yılmaz’ın şirketi üzerinden göndermişti. Yılmaz ise ne karar defterlerinde, ne de kongrede sunulan mali tablolarda Demir’in kulübe borç verdiğine dair bir ibareye yer vermemişti. Mehmet Ali Yılmaz tüm alacaklarını kendi üzerine yazmıştı. Bunun üzerine de İsmail Demir mahkemeye başvurmuştu. Sadri Şener döneminde görülen davada mahkeme, Trabzonspor’un İsmail Demir’e borçlu olmadığını, konunun Mehmet Ali Yılmaz ile aralarında çözülmesi gerektiğine karar vermişti.

ALACAK FAİZLERİYLE 10 MİLYON TL’Yİ BULDU

Mehmet Ali Yılmaz, Sadri Şener’in başkanlığı döneminde faizleriyle birlikte 10 milyon lirayı bulan bu paranın kulüp tarafından ödenmesini istemişti. Ancak bu talebi kabul edilmemişti. Buna gerekçe olarak da kulübün hiçbir envanterinde İsmail Demir’in bir lira bile alacağının görülmediği gösterilmişti. Eski yönetici Demir ise faizleriyle birlikte 10 milyon lirayı aşan alacağı için davadan vazgeçmezken, tüm kapıları zorlayarak parasına kavuşma çabası gösteriyor. İsmail Demir, alacağı olduğunu söylediği parayı talep ederken, Mehmet Ali Yılmaz da, adres olarak kulübü gösterince mahkeme heyeti de yöneticiler ifadeye çağrıldı.

Karadenizde sonnokta özel haber / Adnan SUNGUR

Editör: Haber Merkezi