SONNOKTA ÖZEL HABER - Trabzonspor altyapısından yetişen ve özellikle geçen sezonun ikinci yarısındaki performansı ile birlikte ismi transfer listelerinin başına geçen 20 yaşındaki genç oyuncu Yusuf Yazıcı’nın kesinlikle satılmaması yönünde karar alınırken, yönetimin bu isim için özel planı olduğu dile getirildi. Başakşehirspor’un kısa sürede vitrine çıkan genç ismi Cengiz Ünder’in geçtiğimiz günlerde AC Roma kulübüne tam 15 milyon Euro karşılığı satılması, bunun yanında ilk transferinden yüzde 20 pay alınacak olması iştah kabartırken, Yusuf Yazıcı’nın da değerini adeta bir pırlanta gibi katladıktan sonra gerekirse satılmasının gündeme gelebileceğine dikkat çekildi.

Yusuf’un takımın en önemli markası haline getirilmesi için en az 3-4 yıl orta sahada 10 numara pozisyonunda oynatılması konusunda net bir tutum takınılacak. Yusuf Yazıcı’nın Avrupa’nın en önemli kulüpleri tarafından istenmesi aşamasına gelmesi için yönetim, teknik kadro ile birlikte el birliği yapacak. Yusuf Yazıcı’nın çıkışının devam etmesi halinde birkaç yıl sonra 25-30 milyon Euro gibi bir rakama ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu futbolcu, tarihin en yüksek rakamıyla satılması için gerekli altyapı oluşturulacak. Başkan Muharrem Usta’nın da bu yönde bir karar aldığı ve şu aşamada hiçbir teklife sıcak bakmadığı dile getirildi.

Trabzonspor kurmaylarının özellikle Cengiz Ünder’in iki yıllık performansı sonrasında 15 milyon Euro’yu aşan değere ulaşmasını dikkate alırken, “Başakşehir gibi marka değeri düşük bir kulüpten yetenekli bir oyuncu 15 milyon Euro’ya gidebiliyorsa, ondan daha yetenekli olan Yusuf Yazıcı’nın, Trabzonspor gibi marka değeri çok daha yüksek bir kulüpten transferinde rakamın 2 katına çıkması doğaldır. Bunun için de Yusuf’u satma kararı aldığımızda tarihi rekor kırmayı isteriz” diyorlar. Öte yandan Trabzonspor’dan şu ana kadar giden altyapı oyuncuları arasında Gökdeniz Karadeniz 8 milyon 75- bin Euro, Fatih Tekke de 7,5 milyon Euro, Hüsnü Özkara’da 1982’nin parasıyla 23,5 milyon TL bonservis bedeli getirmişlerdi bonservis bedeli getirmişlerdi.

Editör: Haber Merkezi