Trabzonspor'un yıllardır üzerinde bir kambur gibi duran tüzük tadilatına ihtiyaç duyduğu konusunda herkes hemfikirdir.Bugün -yarın diye diye ,kongreden kongreye oyalana oyalana gelinen noktada ortada ne doğru dürüst doğru dürüst bir tüzük var ,ne de değişmeye samimi bir niyet.Lkin buna karşı her aklına gelen tüzükten muzdarip.

Oysa sürekli  tartışma  konusu  olan  üyeliğe girişin nasıl olacağı, üye yapısının ne olması gerektiği, üye giriş ve yıllık aidatların ne kadar olması gerektiği,  yeni üyelerin ne zaman oy kullanabileceği,  hatta üyelikten nasıl çıkarılacağı  gibi konular artık kalıcı  bir şekle bağlanmalıdır.

Ayrıca ,yönetimlerin  harcamasının,  borçlanmasının, ne kadar olacağı..

Mevcut ibra olayının bu şekilde devam edip etmeyeceği..

Takımım yapısının , altyapı politikasının nasıl olması gerektiği ..

Kulübün  gayrimenkullerinin,  getir getiren varlıklarının nasıl değerlendirileceği  konusu   Trabzonspor’un ve günün  şartlarına uygun hale getirilerek  biran önce halledilmesi gereken önemli  sorunlardır.Yani kişileri koruyan değil,kulübü kollayan yöneticileri yapmış olduğu işlerden sorumlu tutup,gerekirse ceza uygulayan bir sistem mutlaka oluşturulmalıdır.Ki, dünya da bu işi rayına oturtan kulüplerin yaptıkları google kadar uzaktır.

Bütün bunlar da bir çırpıda halledilecek, ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla yapılacak işler değildir.Yönetimin bu konudaki görüşleri bir iki ay kulüp sitesinde yer alabilir..

Bunlar  geniş kitlelerce tartışılabilir.

Değişik görüşleri olanların önerileri dikkate alınarak uygun olanlar değerlendirilebilir..

Ve sonuçta yüzde yüzlük bir katılım olmasa da ,büyük bir çoğunluğun konsensüs  sağlayacağı  bir tüzük ortaya çıkar..

Yönetimler dahil herkesin de sürekli yakındığı  çok önemli bir konu, kalıcı bir çözüme kavuşturularak sorun olmaktan çıkarılır..

 Yani bunun için de, bir KHK’mi gerekiyor?