Hiç lafı evirip çevirmeden direk atış yapayım. Trabzonspor’da Newton ile vedalaşma zamanı gelmiştir. Başakşehir maçında takımın o içler dolu acılı halini gördükten sonra İngiliz çalıştırıcının Bordo-Mavili ekipte miadının dolduğu gerçeği yüzümüze yüzümüze çarpmıştır.

Her zaman söylerim Trabzonspor gibi büyük bir kulüp hiçbir zaman mazerete sığınamaz, sığınmamalı. Ekuban, Nwakaeme, Abdulkadir Parmak’ın yokluğu Bordo-Mavili takım için handikap olsa da eldeki hamurdan iyi işçilik çıkarmak zorundasın. 12 transfer yapılmış malzeme bol. Kendin diyorsun ‘artık bizim alternatifli bir kadromuz var.’ Ama görünüyor ki sende gelecek adına bir umut yok.

Umutsuz bir vaka olarak kulübeyi işgal eden bir teknik adamsın. Dün akşam Diabate’ye 78 dakika sabreden bir teknik adamın kusura bakmayın hocalığından şüphe ederim. Adamı sola koydun olmadı, sağa kaydırdın aşı tutmadı. Tekrar sola çektin bir fayda sağlamadı. Diabate sahada yürüyor. Ne hücumda var, ne de savunmada. Diabate’nin 78 dakika oyunda kalmasına seyirci kalıyorsun. Trabzonspor’un sahada 10 kişi mücadeleyi sürdürmesi açık söylemek gerekirse Başakşehir için ballı börekti.

Zaten orta alan çökmüş. Abdülkadir Ömür savruk silik bir görüntüsüyle gerileme dönemine devam ediyor. Top ayağına geldiği zaman biran önce benden çıksın diye telaşlı biçimde gözleri arkadaşlarını arıyor. Abdülkadir Ömür bir kere rakibin üzerine üzerine gitmesi gerekiyor. Korkusuzca, cesurca hamlelerini yapması lazım. Ama yok. O özgüveni bir türlü kendisinde sağlayamadı. Başakşehir karşısında da oyun anlamında bundan önce olduğu gibi kendini tekrarladı.

Artık bundan sonra kendi bilir. Sosa, Sörloth ve Novak’ın takımdan ayrılmasını ardından ön plana çıkmasını sabırla bekliyoruz ama oda bir yere kadar. Göz göre göre kendini tüketmesine artık tanıklık eder pozisyona geldik. Baker’da bende hayal kırıklığını yaşatan oyuncuların başında geldi. Dişli bir rakip karşısında İngiliz oyuncu kayıpları oynarsa Trabzonspor’un vay haline. Orta alanda kilit nokta olan Baker Başakşehir maçında beklenen direnci ortaya koyamadı. Genç Sefa’da kendisine ayak uydurdu. Bir tek Kamil orta alanda ayakta kalma mücadelesi veren bir takımın orta alanı düşmüşse Başakşehir tabii ki bunu affetmez. Rakip elini kolunu sallayarak 3 puanı alıp gitti.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Edgar Ie ve Vitor Hugo ikilisini beğendim. İyi bir ikili olacaklarını sinyalini verdiler. Yenilen gollerde Uğurcan gibi onlarında yapacağı bir şey yoktu.

Sonuçta Newton’un hediyesi ile bu maça kadar 1 puan toplayan Başakşehir kazandı. Trabzonspor yönetimi bana göre takıma coşkusunu katacak, saha kenarından oyuncularını iyi analiz edip en iyi şekilde hamlesini yapacak bir hocaya takımı çok geçmeden teslim etmeli. Vakit nakittir sözünden yola çıkarak Newton’la vedalaşılmalı. Her ne kadar ekonomik anlamda, hatta geçen sezonu da baz alırsak sportif anlamda yönetim başarılı işlere imza koysa da, kötü sonuçlar sizleri de tartışma noktasına getirecek. Tercih sizin..!