Trabzonspor, bu sezon seyircisi önünde ilk kez görücüye çıkarken özellikle ilk yarıda oynanan oyun kuşkusuz hem Avcı’yı hem de taraftarı çok da memnun etmedi.

                Trabzonspor ilk yarıda savunma güvenliğini ön planda tutarken, Hatayspor topla daha fazla oynamasına rağmen geçiş hücumlarıyla rakibine oranla daha fazla pozisyon üretti. Siopis-Doğucan orta sahası defansif aksiyonlarda başarılı olsalar da oyunu kurma, pas bağlantılarını sağlama ve yönlendirme açısından gözler yine Marek Hamsik’i aradı. Hücumda set oyunu oynamakta zorlanan Trabzonspor’un ilk yarıda Hatayspor’un iki ağır stoperi Falette ve Vranjes ikilisinin arasına Visca, Trezeguet ve Bakasetas ile sızma girişimleri rakip kalede 3-4 net pozisyon yakalanması ile sonuçlandı. Cornellius’un güzel golü VAR’a takılmasa belki de çok farklı bir maç izleyebilirdik. Hatayspor ise ilk yarıda El Kaabi’nin rövaşatası dışında pozisyon bulamadı.

                İkinci yarıya başlarken yapılan Abdülkadir hamlesi Trabzonspor’a hareket katarken oyun daha çok Hatayspor orta sahasından oynanmaya başlandı. Abdülkadir’in merkezdeki hareketli oyunu ile tempo kazanan Trabzonspor, orta alandaki pas bağlantılarını, oyunu yönlendirme aksiyonlarını çok daha rahat yapmaya başladı. Özellikle Trezeguet-Eren ikilisinin hırslı ve istekli oyunları sayesinde sol taraf çok daha iyi işlemeye başlarken gol de Eren’nin pası ile Abdülkadir’in yeni transfer Bardhi’ye nazire yaparcasına ceza sahası dışından çok güzel bir vuruşuyla geldi. Golden sonra da birçok pozisyon bulan Trabzonspor son vuruşlarda oldukça cömert davranmasına ve hakem triosunun maç boyunca anlam veremediğimiz kararlarına rağmen 3 puanı kazanmayı bildi ve yeni sezona da 2’de 2 yaparak başladı.

Geçen haftaki İstanbulspor maçına oranla Trabzonspor’un özellikle 2. yarıda yüksek tempolu ve pasa dayalı oyunda ısrar etmesi ile daha organize bir futbol oynadığını söyleyebiliriz. Savunma güven vermesine rağmen genel takım performansı Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag maçı öncesi düşündürücü. Trabzonspor Kopenhag deplasmanında özellikle orta alanda daha derli toplu olmalı, sabırlı ve maçın her saniyesinde oyundan kopmadan yüksek motivasyonla mücadele etmesi gerekecek. Kopenhag maçları kazasız geçilirse yeni transferlerle birlikte Trabzonspor oyun ritmini çok daha üst seviyelere çıkaracak ve hem ligde hem de şampiyonlar liginde taraftarlarını tatmin edecektir.

Takıma yapılması beklenen stoper transferi dışında iyi bir oyun kurucuya ve maalesef Visca’nın sakatlanması nedeniyle de kanat transferine çok net bir şekilde ihtiyacı olduğu görülüyor. Hem Şampiyonlar Ligi  hem lig için Cornellius’u zorlayacak iyi bir forvet transferi de gerçekleşebilir.