Geçen hafta Erzurumspor karşısında kaybedilen 2 puanın telafisi niteliğindeydi Antalyaspor karşılaşması. Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla Trabzonspor’un 2 puan önünde yer alan Akdeniz ekibi karşısında kolay bir maçın ceyran etmeyeceği zaten belliydi. Nitekim de öyle oldu.

İlk dakikalardan itibaren oyunu rakip alana yıkmayı başaramayan Trabzonspor’da bu da yetmezmiş gibi futbolcuların gereksiz yere panik yapması, ev sahibi ekibin ekmeğine yağ sürdü. Ne zaman Bordo-Mavili ekip kalesinde golü gördü o zaman işin rengi değişti. Demek ki Trabzonsporlu oyuncuları uykusundan yenilecek bir gol uyandıracaktı.

Onazi liderliğinde orta alan hakimiyetini eline geçiren Trabzonspor’da Rodallega, Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı’nın pas trafiği Antalyaspor’un adeta başını döndürdü desek yeridir. Bu baskı Trabzonspor’a aradığı golü bulmasını sağladı. Bende en büyük hayal kırıklığı Olcay Şahan ve Sosa yarattı. İki oyuncu sahada silik bir görüntü sergilemesi Bordo- Mavili takım için en büyük handikaptı. Olcay kendisine verilen şansı iyi değerlendiremediği gibi Sosa’da gözle görülür düşüşün Trabzonspor’a nelere mal olduğunu söylemimize gerek yok. Tıpkı Erzurum maçında olduğu gibi.

Zeki Yavru’ya da bir parantez açmamız gerekiyor. Şans kapıyı çalınca sözü Zeki için dün akşam yerini bulmuştur. Pereira’nın ısınırken sakatlanmasının ardından uzun bir aradan sonra ilk kez forma giyen Zeki hep basit oynamayı tercih etti. Belli ki hata yapma korkusu üzerinde tedirgin bir hava yaratmıştı. O nedenle sorumluluk almaktan kaçındı ama yine de sırıtmadı. İyi niyetli mücadelesini yaptı. Yeterli mi o da tartışılır ama kendi öz değerimize sahip çıkmamız gerektiğinin altını bir kez daha buradan çizmek istiyorum. Trabzonspor’da maçın adamı bana göre Onazi olmuştur. Nijeryalı oyuncu üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Verilen görevi yerine getirdi. Ünal Karaman’ın oyuncu değişimi konusunda çok geç kalmasına da bir anlam veremiyorum. Deneyimli teknik adam yorulan ve sahada yokları oynayan oyuncuları tespitte herhalde sıkıntı yaşıyor ki gerekli hamleyi yapamıyor.

Sonuçta Trabzonspor ‘un kayıp hanesine 2 puan daha eklendi. Ligde zirve treni kaybedilen her puanla kaçıyor. Bari elimizde avcumuzda Avrupa tren bileti kalsın. Ona sahip çıkalım. En azından yıllardır bu beklenti içinde olanlara gereken güzelliği yapınız. Fakat bu futbolla olmaz. Benden söylemesi.