1461 TRABZON’A KIYANLAR,TRABZONSPOR SEVGİSİ OLMAYANLARDIR!

Eğer İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi Trabzonspor’u biraz olsun sevseydi, pilot takım 1461 Trabzon’u birileriyle kongre kazanma amacıyla pazarlık konusu yapmazdı.

Şayet Muharrem Usta ve arkadaşları az da olsa Bordo-Mavi aşkı yüreklerinde çıkarsız yaşasalardı, Hacıosmanoğlu’nun yolundan gitmezdi.

Ve 1461 Trabzon bu acınası durumlara düşmezdi.

Trabzonspor için altın yumurtlayan tavuk olması gereken pilot takım artık yük olarak görülüyor. Belki de yönetenlerin kafasında bu yapıyı kime nasıl devredeceklerine dair tilkiler dolaşmaya başlamıştır bile… Çünkü bu kulübün getirilerini değil, Trabzonspor kulübüne ekonomik külfeti konuşuluyor, topluma aktarılmaya çalışılıyor. Hatta bugüne kadar 1461 Trabzon için 60 milyon lira harcandığından ve hiç oyuncu üretmediğinden dem vuruluyor.

ALTIN YUMURTLAMASI GEREKEN TAVUĞU KESTİNİZ!

Oysa bu kulüpte forma giyip de Trabzonspor’a gelen oyuncuların sayısı neredeyse 15’i buldu ancak dış transfer çılgınlığı, kendi insanına güvensizlik bu isimlerin büyük bölümünün harcanmasına neden oldu. Yani pilot takımı hunharca katledenler, yine de suçu bu kulübün üretimsizliğinde buluyorlar. Yazıklar olsun size!

Sadece Muharrem Usta dönemindeki yapılan hataları konuşacak olursak, geldikleri ilk günde 1461 Trabzon’u, kongrede oya tahvil ettiklerini gösterdiler. Bu kulübü en iyi tanıyan ve nasıl sevk ve idare edilmesi gerektiğini bilen Suat Şen’i dışlayarak, bu ismin istifasına giden süreci hazırladılar. Ve futboldan bihaber bir yönetim oluşturdular. Teknik anlamda şu ana kadar 4 isim değiştirdiler. Sanki pilot takım değil, teknik adam kıyma makinesi haline gelmesinde başrol oynadılar.

TEPE TEPE KULLANDINIZ, ARTIK ESERİNİZLE ÖVÜNEBİLİRSİNİZ!

 Daha 8 hafta önce göreve getirdikleri Turgut Kural’ın işine ligin bitimine 3 hafta kala son verdiler. Bu aslında başlı başına bir yönetim skandalıdır ve Trabzonspor’un nasıl da acemi eller tarafından yönetildiğinin de kanıtıdır. Çünkü pilot takımın teknik direktörlüğünü yapacak kişiyi seçerken, kısa vadeli düşünmemeli yönetim… Uzun soluklu bir planlamanın ürünü olarak teknik direktör ve ekibi görevlendirilip, yetkilendirilmeliydi. En az 5 yıl görevde kalmalıydı. Bu teknik direktör seçilirken de gelecekte Trabzonspor’un emanet edileceği bir isim seçilmeliydi. Vizyonu buna uygun olmalıydı. Eğer bu vizyonları taşımayan bir ismi göreve getirmemişseniz suçlu sizsiniz, o teknik adam değil…

Ligin bitimine 3 hafta kala yeni teknik direktörü seçerken mucize yaratmasını beklemeniz gerçekten şaşılacak bir düşünce biçimi olsa gerek ama futbolu derinliğine bilmeyen yönetimden ne beklenebilirdi ki? Kendi kellelerini kurtarma adına, başka insanları harcama yolunu seçen sizler, Trabzonspor’u gerçekten sevmediğiniz için 1461 Trabzon’u da harcadınız. Oluşturduğunuz yönetimlerle, göreve getirdiğiniz ve görevden aldığınız teknik direktörlerle,  müflis tüccar edasıyla yaptığınız transferlerle başardınız bunu! Sonuçta tepe tepe kullandınız. Ve eseriniz ortada!

İstediğiniz kadar övünebilirsiniz