Türk insanının geç kalmakla birlikte, farkına varıp, eksikliklerini hızla tamamladığını gördüğümüz alan “turizm sektörüdür.” 

Hem öyle ki, bugün bu konuda başı çeken ülkelerin çoğunu bile geride bırakmayı başaran bir ülke haline geldik. Bulaş öncesi 150 milyar dolara varan geliri ile ekonomik anlamda da, turizmin ülkemiz için bir hayat kaynağı olduğu ortadadır. 

Devletin alt yapı çalışmalarına önem vermesi kadar, son yıllarda özel sektörün de, uluslararası arenada bu alanda meydana gelen gelişmeleri iyi takip ederek, ülkemizde uygulamaya başlaması, iç ve dış dünyada önemli müşteri potansiyeli oluşturarak talep patlamasına sebep oldu.

Bölgemiz açısından bakıldığında, gerek coğrafi yapısı ve gerekse iklim ve kültürel değerlerinin etkileyiciliği bakımından yoğun bir turist akını ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. 

Yeniden bulaş öncesi canlılığına hızla kavuşacağına inandığımız turizm hareketliliğinde bölgemizde en fazla ilgi ve alaka gören yerlerden birisi de, Sürmene Çamburnu “Turizm ve Mesire alanı” tesisleri olmuştur.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yılın en iyi “turizm konsepti” ödülüne layık görülen Çamburnu turizm işletmesi sahiplerinin, yıllar önce mütevazı imkânlarla ve her zaman güler yüzlü hizmetleri ile başlayan bu başarıyı elde etmeleri, resmi çevreler ve halk nezdinde büyük takdir toplamaya devam ediyor.

Bugün; 24 oda, 15 ev ile yaklaşık 150 kişiye yataklı hizmet verebilen Çamburnu Turizm Tesisleri, yaz aylarında yüzde 80 yabancı, kış aylarında ise, yüzde 80 yerli turiste hizmet vererek, aynı zamanda bölgemizin tanıtılmasında gönüllü elçilik görevini yürütmektedir. 80 kişilik hizmet grubu, deniz sahili, plaj imkânları, çocuk parkları, orman içi yürüyüş yolları, seyir terası, çoban çeşmesi, sabah 07.00, akşam 24.00 yemek hizmeti, yöresel ve organik ürünlerle sabah kahvaltısı, yöresel yemekler, et, her daim taze nefis balık yeme imkanları ve “güler yüzlü” hizmet anlayışı ile Çamburnu Turizm Tesisleri bölgemizi bir cazibe ve çekim merkezi haline getiriyor.

Sosyal medya alanında da çok güzel çalışmaları olan Çamburnu Turizm Tesisleri, hem online, hem telefon ile ve de yüz yüze rezervasyon hizmeti sunabilmektedir.

Aile şirketi olarak işletilen işletmenin sorumluluğunu abi sıfatı ile Ali Hancıoğlu başarılı bir şekilde, yıllardan beri yürütmektedir. Kadim dostluğumuz bulunan bu değerli kardeşimize, başarısının sırrını sorduğumuzda, bize iki kelimelik bir özette bulundu; “güler yüzlü, işi bilen, eğitimli ve profesyonel” personelle çalışmak.

Sonuç olarak diyebiliyoruz ki; bir gün yolunuz Çamburnu Turizm Tesisleri’ne düşerse; uygun fiyat, güler yüz, nezih bir ortam ve mükemmel hizmet anlayışı, tertemiz hizmet ortamları ile karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

Hala inanmayan varsa, Çamburnu hepimize iki adımlık mesafede; buyurun görün dostlar diyorum.