Maç oynanmadan avantajlıydın. Maç başladı penaltı şansıyla avantajını ikiye katladın. Sonrasında ne yaptın? Altını çizerek belirtmek isterim: Avcı da dahil Trabzonspor takımı tur için hiçbir şey yapmadı. Maçın başından sonuna kadar üstün mücadele örneği gösteren Kayseri takımını, teknik heyetini, oyuncularını tebrik ederim. Saha dışından atılan yabancı maddelere anlam veremediğim taraftarını tebrik etmiyorum. İçlerinde provokatörler varsa da onları yanındakiler uyarmalıydı.

Trabzonspor ne zaman skoru koruma iç güdüsüyle maç oynasa o zaman maçları daha sıkıntılı geçer. Yatarak, yürüme hiçbir maç oynanmaz. Halı sahadaki oyunun bile ciddiyeti vardır. Topu alıp önün boşken sürmezsen, yanındaki senle gol için koşmazsa, top kapmak için sistemli pres yapmazsan, top atacağınız oyuncun bana atma derse problemler ortaya çıkar. Kayseri takımıyla daha önce 2 maç oynadık, kazandık ama bizi çok zorladılar. Bu maçlar iyi izlense Kayseri'nin ikinci bölgesindeki boşluğun değerlendirebileceği düşünülebilirdi.

İlkyarı bu kadar kötü orta saha ve kanatlara rağmen tek oyuncu değişikliği demek ben bu oyundan memnunum demektir. Bu kadar kötü orta sahaya katlanmak gerçekten içler acısı. Adamlar her seferinde defansla karşı karşıya kaldılar. Hocamızdan daha erken ve doğru değişiklikler bekledik ama o da şampiyonluk sevinciyle dersine iyi çalışamamış olacak.

Futbol hiç bir zaman küçümsemeye gelmez. İşini her daim ciddiye alacaksın. Fırsat bulmak için genel, standart oyununu oynayacaksın. Oraya gelenlere Şampiyon nasıl olduğunu göstereceksin. Maalesef maçı izlerken ringde dayak yiyen boksöre döndük. Biz bu değiliz, bu olmamalıyız. Takımımızı maça konsantre edemedik. Olmadık futbolcuların olmadık yapılan pas hataları bunu net gösterdi.

Bir de üstüne basa basa diyorum. Yerli diye herkesi takımda tutmayın. Israrla oynatıldığı halde hatalar direkt sonuca etki ediyorsa burada vizyon futboldan bahsedemeyiz. Bazıları ile muhakkak yollar ayrılmalı. Sakın eksik olup gönderilecek oyunculara acımayın. Bizler için önemli olan Trabzonspor'un büyüklüğü, ilelebet olması ve vizyon sahibi bir takım gibi yönetilmesidir.

O değil de Olimpiyatta bir kupa daha alma şansımızı yitirdiğimiz için çok üzgünüz. Ben kaybetmem dediğin noktada kaybedersin. ‘Uğurcan bu takımın her şeyi’ derler ya hani ‘O olmazsa şampiyon olamazdınız’. İşte öyle bir adam. İki golü şutun defansa çarpmasından yedi, bir tane penaltı. Bugün şanssızdı. Yapacak bir şey yok. Her zaman kedi mama yemez. Uğurcan da bir yere kadar hocalarım.

Seneye daha iyi, daha üstün, daha mücadeleci, daha tempolu takım şart. Şimdiden kolay gelsin.