Trabzonspor, Fenerbahçe maçının moral bozukluğu ile çıkmış olduğu karşılaşmada önemli bir 3 puan elde etti.

Maçtan önce bu maçın mazereti olmayacağını, Trabzonspor’un mutlaka galip gelmesi gerektiğini özellikle belirtmiştim. Kaldı ki Galatasaray’ın Ankara deplasmanın da bıraktığı 3 puan bu maçın önemini daha da arttırmış oldu. Bu sonuçta gösterdi ki takımlar her türlü sonucu alabiliyor.

Trabzonspor’un Kasımpaşa karşısında oyun olarak yine vasatı aşamadığını net söyleyebilirim.

Maçın ilk yarısında özellikle ilk 10-15 dakika Kasımpaşa takımı etkili oldu. Kasımpaşa’nın etkili olmasında Trabzonspor’un Fenerbahçe maçından kalan hem psikolojik, hem de fiziksel yorgunluğunun etkisi büyüktü.

Maçın son dakikaların da bana göre Kasımpaşalı oyuncunun yapmış olduğu müdahale net penaltıydı. Maçın hakemi amiyane tabir ile can havli ile ilk yarıyı VAR’a dahi gitmeden bitirdi.

Trabzonspor ikinci yarı galibiyeti yakaladı ama ki bu ama çok önemli ortaya konan bu futbol Trabzonspor‘a Alanyaspor ve Erzurumspor maçlarında yetmeyebilir. Kaldı ki geçtiğimiz haftalar da Trabzonspor her ne kadar skor olarak iyi gitse de ortaya konan futbol anlamında vasatı aşamadığından hiç iyi sinyaller vermemişti. Keza Fenerbahçe maçında da vasatın altında futbol takımın sahadan mağlup ayrılmasına sebebiyet vermişti.