Trabzonspor 2021-2022 sezonun ilk resmi maçında Molde karşısına çıktı. Trabzonspor için aynı zamanda Süper Lig’in başlamasına sayılı günler kala kendisini sınama anlamında da iyi bir mücadele olacaktı.

Karşılaşmaya 3 yeni transferi Peres, Gervinho ve Hamsik ile çıkan Trabzonspor geçen seneye göre ofansif yönde taraftarı umutlandırsa da defansif yönden çok kötü bir görüntü ortaya koydu. 

Norveç takımı üst düzey bir takım olmasa da fizikli ve de futbolu bilen bir takım olarak sahaya iyi yayıldı. Trabzonspor ise bir türlü oyunu tutamadı. Defans çok ağır ve de oturmamış göründü. 

Önümüzde ki sezon için tek maç üzerinden eleştiri yapmak belki çok erken ama bu maç gösterdi ki Trabzonspor lige daha hazır değil. Kendi saha ve seyircin önünde 3 golü kendi kalende görüyorsan bunun üzerine Trabzonspor teknik heyetinin çok düşünmesi gerekir. 

Önümüzde ki hafta süper lig öncesi rövanş mücadelesinde deplasmanda Molde ile Norveç’te karşılaşacak Trabzonspor’a adeta son dakikada piyango gibi çıkan penaltıyı da direğe isabet ettiren Bakasetas adeta Trabzonspor için kötü geçen geceyi kabusa çevirdi. Oysa en azından her ne kadar 3 gol yenilse de alınacak galibiyet Trabzonspor‘a tur için yeterli olabilirdi. 

Bu vasat futbol ile Trabzonspor Molde’yi elese dahi sonraki turda karşısına çıkacak AC Roma karşısında işi oldukça zor.