Sekreter kelimesinin kökeni Fransızca olup Latince secretarius “sır” anlamı taşımaktadır. Şimdi size bozkırın tezenesinin o muhteşem sözüyle başlayacağım: “Kadınlar insandır, bizler ise insanoğlu.”

Peki, insanoğlunun insana bakışı nedir? Size bir örnek vereceğim ve dünyanın kadına bakış açısındaki zihinsel bozukluğun kararını size bırakacağım. Dünyanın her yerinde olan sekreter mesleğinde kadınların çalışma oranının neredeyse yüzde doksan dokuz olmasının sebebi iki olasılığa bağlayabiliriz:

Ya insanoğlu kadınların erkeklerden daha iyi sır tuttuğuna inanıyor ya da kadınlar erkeklerin vitrindeki süsü olarak değerlendiriliyor. Aklınızda yüzde birlik kesim kimlerdi. O da kolay, gazete ve televizyonlardan adını sık sık duyduğunuz kişilerin unvanlarına bakınız, anlarsınız.

Bundan sonrası bir özeleştiridir. Kadınları bir mucizenin vesilesi olarak görmek ve yaşamak varken, yaşamın kaynağını; Sevmek yerine sahiplendiğimiz, anlamak yerine yargıladığımız, sorgusuz infaz ettiğimiz, başını okşamak yerine saçından tutup sürüklediğimiz, yaktığımız, yıktığımız, kesip parçalarına ayırdığımız, gözyaşlarında boğduğumuz kadınlarımız. Dört kitapta yeri var ama tüm bu zulümleri yaparken Allah’ı inkar ettiğimizi anlayamadığımız tanrının parçaları kadınlarımız.