Yüksekleri karlı,sahili yağmurlu,Bordo-Mavi kış mevsiminin 18 Aralık Cumartesi sabahı erkenden uyandık.Uyumak ne mümkün. Bayraklar hazırlandı,formalar giyildi. Atkılar,bereler,kasketler takıldı.. Haşlamalar içildi,keyifler tazelendi. 

     Ne akşamdı be ! 

     Bence sezonun en önemli akşamıydı. Kazanılan bir maçla rakipleri bitiren,şu soğukta onları kara kara düşündüren, onlara arifeyi gösterip bayramı göstermeyen Trabzonspor, gümbür gümbür geldiğini bu gece daha bir başka hissettirdi.Geçen haftanın kötü futbolunu unutturdu. Vizyon maçını vizyon futbolla doldurdu.
  
     29 puan toplamış, Hatay gibi takım karşısında yüzde 80'e 20 topla oynama, rakibe her alanda basma, kademeleri bilinçli yapma, kaybedilen topları zamanında çalma,kanat organizasyonları, kompakt futbol anlayışı, üstün özveri ve gayretle konsantrasyon sunma,alanlardaki kaymaları,mevki anlamında sistemsel değişiklikleri özellikle Berat,Dorukhan, Peres ve Bakasetas'la tamamlama, 1.bölgedeki baskı anında soğukkanlı top çevirme,rakibin canlandığı anda baharda toprağı bellemek gibi Avcı'nın zamanında oyuna müdahalesiyle tekrar üstünlüğü ele geçirme,ardından tempoyu ayarlama akşamın olumlu hareketleriydi. 

      Öyle bir akşamdı ki, takımın hangisini övelim...A'dan Z'ye iyiydik. Günün en formda ismi bana göre Avcı'ydı.Özellikle kulübemizin katkısını gözle görülür hissettik. Sonradan oyuna giren Koita,Ömür, Trondsen,Parmak,Siopis çok büyük güç kattı.Nwakeame'nin eksikliğini hiç hissetmedik desek yeridir. 

      Maçları oynamadan kazanıyor diyenlere öyle bir ders verdik ki..Açıp izlesinler bol bol.Anlatsınlar sabaha kadar.Ne hakemle, ne başka bir şeyle kazandık..Başından sonuna kadar hak ettik.Öyle bir 3 puan ki, rakiplerin birbirleriyle oynayacağı ve muhakkak puan kaybedeceği haftayı çok büyük kazançla kapattık. 

    Yarın mı ne olacak? Yine yüzler gülecek, çay ocakları dolacak, gazeteler alınacak, yazarlar tek tek okunacak,sabaha kadar proğramlar izlenecek,yorumlar zevkle takip edilecek. Kahveler çikolata eşliğinde bir başka höpürdetilecek,bir başka şiirsel duygu,bir başka nefes alış,bir başka bakış... 

     Biz Trabzonspor'uz..Olgun olup,sevyeli yorumlar yapıp,rakip takım taraftarlarını germeden yolumuza devam etmeliyiz. Aleyhimizde her yorum yapana cevap vermemeliyiz.Onlara cevap verirsek şampiyonluk sürecimizin olumsuz etkileneceğini unutmamalıyız. 

Galibiyetin her anının tadını çıkarın !
Tarihe tanıklık ettiğinizi de unutmayın !!!