Trabzon’un Çaykara ilçesinden hemşehrimiz Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklanmasının ardından şehirde hem vatandaş kanadında hem de AK Parti’nin teşkilat kanadında olumlu ve olumsuz olmak üzere çok fazla yorum yapılmaya başlandı.

Daha önce dediğimiz gibi belediye başkan adaylarının belirlenmesindeki en önemli kıstas Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıdır diye.

Ne temayül ne de teşkilatlar çok da bir hükmü yok.

Gelinen nokta bunu gösteriyor.

Sayın Zorluoğlu’nun Büyükşehir’e aday gösterilmesinin ardından bazı partililer kapalı kapılar arkasında adeta fırtınalar koparıyor.

‘Biz nasıl yok sayılırız, bizim hiç mi hükmümüz yok, Trabzon dışından nasıl aday gösterilir’ diye.

Her şey iyi güzel de bu yaygarayı koparanlara diyeceğimiz o ki madem tepkilisiniz, kapalı kapılar arkasında konuşmayın, dik durun onurlu bir şekilde istifa edin.

İkiyüzlü davranmanın bir manası yok.

Eğer istifa edemiyorsanız ‘Cumhurbaşkanımızın ve Genel Merkezimizin kararı başımızın üstüne’ deyip biat edin.

Ama eminim ki Zorluoğlu’nun Büyükşehir’e aday gösterilmesini hazmedemeyenler, menfaatleri uğruna yine kafalarını kuma gömecek, istifa etmeyecek.

Biat etmiş gibi görünüp onursuzca duruş sergilemeye devam edecekler.

Amaçları ne partilerinin başarısı ne de kendi adaylarına destek; tek dertleri her zamankisi gibi AK Parti’nin gücünden faydalanmak ve menfaat çıkar peşinde koşmak.

Kendi istedikleri ismin Büyükşehir’e aday gösterilmemesinden dolayı ‘menfaatleri zarar görecek’ diye AK Parti’nin içerisindeki menfaatçi grubun yaygara koparmasının nedeni de bundandır.

Zorluoğlu’nun aday gösterilmesine tepki koyanlara diyeceğimiz o ki size kimse zorla siyaset yaptırmıyor. Madem eleştiriyorsunuz, hazmedemiyorsunuz, tepkilisiniz çıkın istifa edin.

GÖNÜLLERE TAHT KURAN VALİ!
Gelelim Sayın Murat Zorluoğlu’na. Birçok görevde bulunan Zorluoğlu, Elazığ ve Van’da da valilik görevini yerini getirdi.

Yaptığımız araştırmalara ve edindiğimiz bilgilere göre Zorluoğlu’nun hem Elazığ’da hem de Van’da fazlasıyla sevildiği yönünde.

Alçakgönüllülüğü, beyefendiliği, sıcakkanlılığı ile halkın gönlünde taht kurmuş Zorluoğlu.

Elbette insan tanımak kolay değil. Bunu zaman gösterecek.

Biz de Zorluoğlu’nu şehre adım attığında yakından tanıyacağız.

Ancak şunu demeden edemeyeceğim; bana göre halk nezdinde sevilmek yetmez, eğer vatandaş teveccüh gösterip belediye başkanlığı görevine oturursa Zorluoğlu, şehirde çözüm bekleyen çok sorun var. Hem projeci hem de icraatçi olmak gerek. Bu da böyle biline.