Trabzonspor oyuncu grubu olarak, eldeki mevcut kadroyla şampiyonluğa oynaması mümkün değil, hatta imkansız gibi görülüyor. İki sezondur yapılan transferler Trabzonspor’un oyuncuları değiller. Trabzonspor takımına alınacak oyuncuların motivasyonları, hırsları, mücadele azimleri, önde olması gerekir. Karadeniz’in o hırçın dalgasını bilenler, benim ne söylemek istediklerimi çözmüşlerdir.

Trabzon şehri farklı bir kimliktir. Buraya yapılacak olan transferlerin, şehrin atmosferini çok bilmeleri lazım. Onlara bu şehir iyi anlatılmalıdır. Hırsı olmayan oyuncuyu hatta hatta insanını bile sevmezler.

Abdullah Avcı’nın gelmesiyle birlikte her şey hemen düzelecek değil. Yapıcı olmak ve süre tanımak gerekir. Bir daha tekrar ediyorum. Yapılan transferlerin çoğu yetersiz. Niye mi? Trabzonspor futbol takımı ve şehri bu tip oyuncular için değildir. Avcı’dan evvelki bu sezonki performans iç açıcı değil, incelediğim zaman şunları görüyorum. Takım hiç çalışmamış, temposu düşük, takım oyunundan, beraberlikten, birlikten çok çok uzaklar. Trabzonspor bir iki oyuncunun sırtında kalkınmaz. Ne zaman takım oyununu eksiksiz sahaya yansıtırlarsa o zaman Trabzonspor olurlar. Şimdi yapıcı olalım ve ara transfer zamanını bekleyelim. Yapılacak dört transferle birlikte takım istenilen şeklini avcı ile birlikte alacaktır. Bundan en ufak şüphem yoktur. Avcı’dan evvel oynanan sekiz maçta alınan sonuçlar, oynanan futbol ortada. Geçmiş gelecek değildir. Geçmişten ders alıp önümüze bakmalıyız. Ara transfer zamanına kadar sabır ve takıma destek şart. Önümüzde daha 29 maç var. Bu da 87 puan eder.

Futbol iki yönlü oynanır; savunma ve hücum. Savunma organizasyon işidir, hücum ise yetenek ve yaratıcılık işidir. Bunları sahaya yansıtacak olan kimlerdir? Avcı ve teknik ekibiyle birlikte futbolculardır. Bunlar hemen olacak işler değildir. Kadro önemli, zaman da gerekir. Ben bunların hepsini Avcı’nın halledeceğine inananlardanım. Avcı ile birlikte Trabzonspor üç maça çıktı. Bu maçlarda benim gördüğüm başta oyun temposunun düşüklüğü, pas trafiğinin geçişlerde iyi yapılmadığı, dikine oyunun az olduğu, genelde yanlara oynayan, şut sayısının azlığı, pas oyununun azlığı ve oyuncuların bazılarının kendine olan güvenini tam olarak sahaya yansıtamaması… Sonuçta söylenecek, yazılacak çok kelimeler var, gelin biz uyarılarımızı yapıcı olarak yapalım. Kırıcı olmadan Trabzonspor’un iyi günleri, başarısı için yapıcı olalım. Bu sezon yapılan transfer yanlışları artık geride kaldı. Kadro planlamasını Avcı’nın yaptığını biliyorum, ona transfere kadar zaman verilmesi gerekir.

Eksiklere hiçbir zaman sığınmamış Avcı, eldeki kadroyla ilk yarı bitene kadar, daha doğrusu 5 Ocak 2021 tarihine kadar mücadele edecektir. Kalacak ve gidecek oyuncuları belirleyip, alınacak oyuncu çalışmalarına da şimdiden başladığına inanan bir futbol adamı olarak yapıcı olmanın doğru bir yol olduğunu söylemeliyim. Avcı ile bu takımın ilerleyen zamanlarda hem iyi futbol oynayıp hem de puanları toplayıp üst sıralarda olacağına yürekten inanıyorum.