Gün geçmiyor ki güzel ülkemde bir komplo ile karşılaşmayalım. Tüm dünyanın başına bela olan korona illeti ülkemizi de kasıp kavuruyor. Maske, mesafe ve temizliğin düşmanı olan bu virüs komployu gördü mü hemen bulaşıyor. İşte, Ak Parti son günlerde komplolar ile baş etmeye çalışıyor. Binlerce kişinin katıldığı ancak üst düzey önlemler alınan kongrelerde sahneye bu kez de “ Yatay Kamera”lar girdi. Bu komployu fark eden AK Parti Grup Başkan vekili Cahit Özkan, olayı deşifre ederek kamuoyuna açıkladı. Özkan, “1 kilometrelik alanda insanlar adeta üst üste binmiş gibi görünüyor. Yani ben orada yatay kamera çekiminin yanılttığını düşünüyorum. Teşkilat mensuplarımız maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet etti. Kolonya konusunda da sıkıntı yoktu. İl kongrelerinde de 1 hafta vakaları tek tek çıkardık hiçbir artış görmedik. Maskeli olduktan sonra 1,5 metreden covidin bulaşma ihtimali sıfır." sözleriyle bu komployu kuranlara meydan okudu. 


Hal böyleyken bir komplo haberi de AK Parti personellerinden Kürşat Ayvatoğlu’ndan geldi. Arkadaşları ile özel arabasında şakalaşan genç arkadaşımız farkında olmadan “Yatay Kamera” komplosuna uğradı. Her ne kadar ifadesinde şaşkınlıkla, “Alacak, verecek meselesinden.” dese de büyük oyunun farkına varamadı. Esas olan, arka koltuktan çekilen görüntülerin “Yatay Kamera” ile kayıt altına alınmasıdır. (AK Parti Grup Başkan vekili Cahit Özkan’ın yakın zamanda konu ile ilgili bilimsel araştırmaları ve makaleleri kamuoyu ile paylaşacağına inanıyorum.) Dünyanın neresinde olursanız olun, pudra şekerini “Yatay Kamera” ile çekerseniz başka bir madde olarak görünür. Arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, bundan sonraki hayatında “Yatay Kamera” hakkında dikkatli olmasını öneriyorum.

***

Unutmadan; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk olimpiyat organizasyonunu EYOF 2011 ile Trabzon gerçekleştirmiştir. Unutturmayalım!