Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Trabzonlu... Ancak; şehir yıllardır demir yolunu, tramvayı, Çevre Yolu’nu bekliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı da Trabzonlu...

Ancak; şehir yıllardır Yatırım Adası’nı, OSB’leri de bekliyor. Mikro milliyetçilik yapıp ayrıcalık istemiyorum ama bu isimler görev başındayken şehir daha neyi bekliyor?

Anlayan bana da anlatsın. Bu isimler görevden alınırsa daha çok bekleriz, demedi demeyin.

MİNNETLE YAD EDİLECEKSİNİZ(!)

Boztepe’de şehrin en hâkim noktasına Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası yapmak için ilk kazma vuruldu.

Güzel iş, tebrik etmek lazım. Lakin o terastan aşağıya bakıp, Boztepe’yi yarıp geçen beton yığınını izlerken hiç mi vicdanlar acımayacak? Keşke o beton yığını orada hiç olmasaydı.

Şimdi o projeyi çizen de, onaylayan da, daha da önemlisi o proje yapılırken kafasını kuma gömerek şehri yönetenler de çıkıp Trabzon’dan özür dilemeli. Yoksa o terastan her bakan kişi sizi “minnetle(!)” yad edecek. Bilginiz olsun.

GÖRMÜYORUZ SANMAYIN!

Trabzon garip bir şehir. Tepkilerin; kişiden kişiye, kurumdan kuruma değiştiğine şahitlik ediyoruz.

Şehirde muhalefetin öyle Meclis üyeleri var ki, Büyükşehir Belediyesi’ni alaşağı etmek için açıklama yaparken Ortahisar Belediyesi için ise tek cümle kurmayanları gözlemliyoruz.

Görmüyoruz sanmayın sizleri. Sizin de vardır bir hesabınız diyerek konuyu şimdilik kapatıyoruz

HASTALIKLI İSELER!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Trabzon ziyaretinde İl Başkanlığı’nda yaşanan istifaları, “hastalıklı” olarak yorumladı.

Şunun altını çizmekte fayda var ki, bir Genel Başkan istifa kararlarını açıklayana kadar birlikte yol yürüdüğü isimlere bu yakıştırmayı yapmamalı idi.

Eğer gerçekten bu yöneticiler hastalıklı ve kendilerinden hoşnut değil iseniz, “Siz neden yol ayırmadınız?” diye sorarlar insana. Demokrasiye biraz daha saygı duyulmalı. Haksız değilim sanırım.

MUHALEFET KIRSALA ÇIKMALI

Seçim süreci bir yılın altına indi ve ekonomik buhran ortada. Sandığa bugün gidilse iktidarın irtifa kaybedeceği açıkça görünüyor.

Peki, muhalefet bu irtifa kaybını kendi hanesine çevirmek için gerekeni tam anlamı ile yapıyor mu?

Bence, yapmıyor! Muhalefet temsilcileri belki şehir merkezinde siyasetini yapıyor ama kırsalda kendilerinden eser yok.

Sandıkta başarı isteniyorsa, iktidarın en güçlü olduğu yerin kırsal olduğu unutulmamalı.

ŞOV YAPACAKSANIZ...

Peyzajı yapılan Kahramanmaraş Caddesi için şehir protokolünün kurdele kestiğine şahitlik ettik. Gerek var mıydı bu kadar abartıya? Bence yoktu. Ha ille de bir araya gelip, bir iş yaptık demek için fotoğraf verilmekse amaç Reşadiye’deki garabet yıkılsın, “şov” orada yapılsın. Kendi yaptığınız işi yıkmak zordur; yıkın da görelim.