2020-2021 Futbol sezonu günahıyla sevabıyla geride kaldı. İnanıyorum ki gerekli dersler başkan ve yönetim kurulu tarafından alınmıştır. Yapılan işe çok karışan olmazsa hem işten zevk alınır hem de az hata yapılır.

Trabzonspor olarak görevin başına bir teknik adam, teknik kadro getirmişsiniz. Onlar takımı yakından tanıdılar, ligi de iyi biliyorlar. O zaman bu kadroya daha çok sorumluluk vermeniz gerekir. Bir de Trabzonspor’da yıllarca görev yapmış eski oyunculardan bir ekip kurmuşsunuz. Onlara da maç izleme, oyuncu izleme birimini bağlamışsınız. Şimdi sıra hem teknik kadroda hem de izleme biriminde. Ben inanıyorum ki hepsi birer birer sorumluluklarını en ince noktasına kadar bilen kişiler olduğunu, o zaman geriye kalan yapılacak olan transferlerin Trabzonspor takımının bünyesine ilk önce yakışıp yakışmadığı, sonrada süper ligde görev aldıklarında ilk önce Trabzonspor’u düşünmeleridir.

Bu söylediklerim gerçekleştiğinde başarı da arkadan gelecektir.

Sevgili Avcı hoca artık süper ligde şampiyonluk yaşamak istiyordur. Bundan en ufak kuşkum yoktur. Yapılacak transferlerde oyuncuların kişiliği, yaşantıları, kente uyumları, ligi tanımalarında çok çok önemlidir.

Ban yapılan transferlerin yaşlarına takılıp kalmak istemiyorum. Fakat bu sayının az seviyede olması takıma katkıları çok önemlidir.

Transferlerde rekabet olması da çok çok önemlidir. Rekabetin olduğu yerde başarıda kaçınılmazdır. Transferlerde kulübe de düşünülmelidir. İyi oyuncu oynarken kulübedeki oyuncuların maliyetleri düşük olmalıdır. Trabzonspor’dan gönderiler, teşekkür edilen oyuncularla ilgili hamleler iyi, kalecinin de gideceğini düşünürsek ilk hamle olarak artık kaleci transferi önemli oldu. Bunun için önerilerim Mert veya Nordfeldt’tir. İsveç milli takımı kadrosunda olan Nordfeldt, bonservisi elinde olan, ligi yakından tanıyan bir kalecidir. Keza aynı şekilde Mert’te tercih edilecek bir kalecidir.

Trabzonspor savunmada, sağbek ve stoper sorunlarını halletmiş, sol bek sorunu olan bir takım şuan itibariyle. Buraya alınacak iki sol bekle bu sorunda halledilecek gibi görünüyor. Bir yabancı sol bek ve Gençlerbirliği’nden Halil İbrahim Pehlivan’da bunun için hem rekabet hem de az masraflı olacak düşüncesindeyim. Bir isim de Leipzig’in malı olan Saracchi’dir.

Orta sahaya alınacak bir oyuncu yeterli olacağı kanısındayım. Bu oyuncu da fizikli, kesici özellikleri üst düzey, yüksek toplarda avantajlı bir oyuncu tercih edilmelidir.

Trabzonspor planlamada muhakkak vardır, hücuma dönük kenar ve golcü bir santraforda alırsa kesinlikle bir iki katılım daha yaparak halledecektir.

Planlamanın mimarları tabi ki teknik kadro ve scout ekibi olacaktır. Artık Trabzonspor’dan beklenti şampiyonluktur. Bu yolda Trabzonspor’a başarılar dilerim. Transferler az ve öz olmalıdır.