İki sezondur Trabzonspor için yazdığım yazılarda, görüşlerim hep olumluydu. Çünkü takım, şartlar ne olursa olsun iyi olmak için mücadele veriyordu.

Şimdi son 2 maça baktığımda Trabzonspor'da bir yılgınlık panik görüyorum.

Bu hiç ama hiç doğru bir davranış ve düşünce şekli değildir.

İnsanlar yaşamları boyunca hep en iyiyi, hep en üste nasıl çıkarımı, hep nasıl iyi yaşarımı hedefler ve hep güzeli düşünürler.

Trabzonspor'da son 2 karşılaşmadan (Gençlerbirliği ve Getafe) sonra bir panik havası bir yılgınlık var. Tüm açıklamalarda bu şekilde. Bu hiçbir zaman Trabzon için geçerli olmamalıdır.

Trabzonspor takımında ben çoğu zaman yapılan açıklamalara baktığımda oyuncu eksikliğinden dert yanıldığını görmedim, duymadım, okumadım. Şimdi bakıyorum oyuncu eksiklikleri açıklamalarda öne çıkan en büyük konu oluyor.

Trabzonspor bu sezon yanılmıyorsam 17 yeni oyuncu transfer etti. Bunların bazıları takımda hemen oynar, bazıları da genç ve ileriye dönük olarak transfer edildi.

Sakatlıklar hiç kimsenin istemediği ani gelişen genel futbol oyununun şanssızlıklarıdır. Abdulkadir Ömür ve Ekuban gibi oyuncuların beklenmedik sakatlıkları üzüntü vericidir. Trabzonspor camiasına ve kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyor en kısa zamanda da sahalara dönmelerini diliyorum.

Trabzonspor gibi tecrübeli ve deneyimli, şampiyonluklar yaşamış bir takımın a-b-c-d planları her zaman için vardır. Zor şartlar düşünülerek hareket edilmelidir.

Gençlerbirliği maçı berabere bitiyor öne çıkan isim Uğurcan, Getafe maçı kaybediliyor öne çıkan isim yine Uğurcan. Ben bu durumu bir futbol adamı ve tecrübeli teknik adam olarak futbol oyununun hücum ve savunma olarak iki yönlü olduğunu düşünürsek ikisinin de sahada yapılmadığı şeklinde yorumluyorum.

Sen eğer yaptığın 17 yeni transferden eksikleri giderecek iki oyuncu bulamıyorsan, o zaman niye bu transferle yapıldı diye yapanlara sorulur.

Trabzonspor'a yılgınlık, panik hiçbir zaman yakışmaz. Trabzonspor iki maçta yıkılmaz.

Başında futbolculuğu üst düzey olan, antrenörlüğünde basamakları ağır ağır sindire sindire çıkan bir teknik adam var. İş buradan bu istenmeyen sonuçlardan sonra Trabzonspor’u alıp yine eski günlerine döndürmektir. Bu görevde başkan, yönetim, teknik adam ve futbolculara düşmektedir. Tabii ki taraftar her zaman için en büyük destekçidir ve öyle de olacaktır.

İmarım en kısa zamanda Trabzonspor eski günlerine dönecektir.