ZAMLAR…

Olan biteni vicdan terazisiyle tartıp haddince eleştirmeyi özgürlük alanımızın nimetlerinden sayarken, okurlarımızın tarafımıza yönelik değerlendirmelerini de aynı istikamette kendilerinin hakkı olarak görmekteyiz.
***

Bu bağlamda, ülke ekonomisinde yaşanan sıkıntılı süreci görmezden gelip, gün aşırı yapılan zamlar karşısında sessiz kaldığımız yönündeki maillere değinmeden geçemeyeceğiz.
Nitekim gördük ki posta kutusu patlamış!
“Ekonomi nasıl düzelir?” başlığıyla sayfalar dolusu taktik veren de var, kendince bizleri bertaraf edip başkalarına taraf eden de.
Müsterih olunuz efendim.
Aynı gemide olduğumuzun farkındayız.
Hülasa…
Sizlerle aynı ekmeği tüketiyor, aynı faturalarla boğuşuyor. Akşamdan sabaha aynı zam haberleriyle uyanıyoruz.

Dolayısıyla efendim.
Git gide ağırlaşan bu ekonomik tabloda, başta temel gıda ve mecburi kalem giderleri olmak üzere, iğneden ipliğe yapılan zamları halı altına süpürmek ne akıl ne de vicdanımızla bağdaşır.
Özetlersek…
Ekonomideki bu dar boğazın sebebi her ne olursa olsun, ister küresel anlamda enerjide yaşanan sıkıntı, ister dövizdeki durdurulamayan ateş.
Bilinmeli ki bu memleketin işçisi, çiftçisi, esnafı, memuru, çalışanı, çalışmayanı ağırlaşan hayat şartları nedeniyle burnundan solumakta.
Emekli zaten çoktan defnedilmiş, ağlayanı yok.
***
Umarız bu zor duruma bir hal çare bulunur.
Bulunur da, Lüksemburg’da yaşamadığımızı tekrar tekrar yazmak durumunda kalmayız.
---

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOK GÜZEL HAREKETLER

Memlekette adeta kanayan yara haline gelen trafik çilesine yönelik çözüm arayışları şöyle dursun, şehir içi dolmuşların hizmet sunumunda yaşanan olumsuzlukları zaman zaman bu sütunlara taşıyoruz.
Belirtmekte fayda var ki, yıpranmışlığın beraberinde çağın yeniliklerinden uzak eski dolmuşların içler acısı halinin şehir insanında oluşturduğu memnuniyetsizliğe bolca şahitliğimiz olmuştur.
Neyse ki, şehri yönetenler can sıkıcı bu sorunu ortadan kaldırma konusunda ısrarlı.

Trabzon’da şehir içi seyahatlerin daha güvenli ve konforlu hale gelmesi hedefiyle uzun süredir devam eden modernizasyon çalışmalarında neredeyse sona gelindi.
Uzadıkça uzayan modernizasyonda 31 Mart 2022 olarak belirtilen son tarih, hâlihazırdaki dolmuşların yüzde doksanının yenilenmesiyle sahada karşılık bulurken, hizmet çıtasının giderek yükselmesi de geleceğe dair umut verici.

----
DENETİM VE KONTROLLER
FAYDA SAĞLIYOR

Şehir insanımızın hakkı olarak nitelendirdiğimiz bu tür gelişmelerin rutin düzen halini alması için gerekli kontrol ve denetimlerin yapılması hayli önemli.
Tam da bu noktada, sahip olduğu sorumlulukla en büyük paya sahip olan Büyükşehir Belediyesinin gösterdiği performans ve vatandaş menfaatine yönelik kararlı duruşu, kent insanında olumlu tepkiler yaratmakta.
Özellikle Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Ulaşım Denetim Ekipleri’nin mesai mefhumu gözetmeksizin günün 24 saati gerçekleştirdiği genel kolluk destekli denetimler, hem yolcuların hak ettikleri konfora ulaşmalarını sağlamakta, hem de şoför esnafının yaka silktiği korsan taksi ve benzer yasadışı uygulamalarca elde edilen haksız kazançların önüne geçmekte.

Tüm bunlara ek olarak içerisinde bulunduğumuz salgın süreci de göz önünde bulundurulduğunda, kapasite üzeri yolcu taşımanın toplum nezdinde oluşturacağı risklerin ortadan kalkması yine bu kontrollerle mümkün.
***
Sözün özü, gördük ki amaç, vatandaşın kaliteli hizmet alması olduğunda, imkânsız kavramını ortadan kaldıran mucize aslında kararlılıkmış.
***
Trabzon insanı vefalıdır.
Ve kent için atılan reform niteliğindeki bu adımları asla unutmaz.